Bayan kursiyerler sertifikalarını aldı

Bayan kursiyerler sertifikalarını aldı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği, İşkur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortak protokolü ile Gözlü mahallesinde uygulanan bahçecilik ve fidan üretimi kursunun sertifika töreni düzenlendi.Sarayönü Ziraat Odası Tarım...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği, İşkur, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortak protokolü ile Gözlü mahallesinde uygulanan bahçecilik ve fidan üretimi kursunun sertifika töreni düzenlendi.

Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından Gözlü mahallesinde gerçekleştirilen bahçecilik ve fidan yetiştiriciliği kursu tamamlandı. Perşembe günü gerçekleştirilen kursiyerlerin sertifika dağıtım törenine Kaymakam Tarık Bahadır, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü İl Müdürü Yarımcısı Fevzi Tosun, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Özdemir, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanı Emet Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ortak protokol kapsamında Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesinin ilk eğitimi olan fidan üretimi kursunu Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı önderliğinde Gözlü mahallemizde 2 Nisan tarihinde açtık.13 gün süren kursumuzu 15 bayan kursiyer ve 2 eğitimcimizle teorik uygulamalı, teknik gezi ile verimli bir şekilde tamamladık." dedi.

Kurs boyunca gerçekleştirilen faaliyetlerin görüntüleri ile oluşturulan sinevizyon gösterisinin ardından Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, bayanların üretime katılmasının önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.

Son konuşmayı gerçekleştiren Kaymakam Tarık Bahadır ise konuşmasında, "günümüzde artık ülkelerin günü belirleyen en önemli unsurlardan birisi gıda ve hayvancılığın üretimi. Yuvayı dişi kuş yapar anlayışıyla kadının üretime katılması çok önemli. Bayanlarımızın burada öğrendikleri bilgileri en güzel şekilde kullanmalarını temenni ediyorum. Çok güzel çalışmalar yapmışsınız. İnşallah kısa zamanda istediklerini başarırsınız. Uygulamalarınızda başarışlar diliyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Kursiyerlerden Güldane Gözlü, Nurgül Kanıcı, Arife Büyüktoka, Nazife Gümüş, Elife Körçül, Gülistan Büyükçıracı, Zahide İşçi, Fatma Köker, Esra Bilgiç, Halime Kanıcı, Merve Körçül, Şerife Gümüş, Raziye Büyükçıracı, Nezaket Kısacık ve Azime Köker, sertifikalarına kavuşmanın sevincini yaşadı.