Bayanlara budama kursu

Bayanlara budama kursu
Sarayönü Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Hizmet Birimi, İşkur ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde bayanlara yönelik olarak "meyve ağaçlarında budama" kursu açıldı.Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu'nda verilecek...

Sarayönü Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Hizmet Birimi, İşkur ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde bayanlara yönelik olarak "meyve ağaçlarında budama" kursu açıldı.

Sarayönü Belediyesi Düğün Salonu'nda verilecek olan eğitimler 1-10 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 20 kursiyerin seçildiği kurs kapsamında kursiyerlere 25 lira cep harçlığı verilecek ve iş kazası sigortası yapılacak.

Geçtiğimiz Çarşamba İşkur yetkililerinin kursiyerlerle yaptığı mülakatların ardından dün kurs açıldı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri tarafından verilecek eğitimin ardından kursiyerlere  sertifika verilecek. Kursların teoride kalmaması ve uygulamaya da geçmesi adına Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak tarafından kursiyerlere budama makası hediye edildi. Kadınların bu kurs ile kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek kadar meyve ağaçlarının bakımını ve budamasını öğrenmesi ve ev ekonomisine katkıda bulunması amaçlanıyor.