Bayramdan önce son pazar kuruldu

Bayramdan önce son pazar kuruldu
Sarayönü’nde Ramazan bayramından önce vatandaşların ihtiyaçlarını giderebileceği son Pazar, İçişleri bakanlığının “pazar yerleri genelgesi” yayınlanmasıyla cumartesi günü kuruldu.Genelgede, mevsimsel etkiler nedeniyle...

Sarayönü’nde Ramazan bayramından önce vatandaşların ihtiyaçlarını giderebileceği son Pazar, İçişleri bakanlığının “pazar yerleri genelgesi” yayınlanmasıyla cumartesi günü kuruldu.

Genelgede, mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin (yaş sebze-meyve) zayi olabileceği yönünde tespitler bulunduğu belirtildi.

Tam kapanma dönemi içerisinde 8 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında Pazar kuruldu. Vatandaşların yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verildi.

Pazar yerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışlar engellendi.

Bayram öncesi pazara çıkabilme imkanı bulan vatandaşlar, ihtiyaç duyacakları gıdaları satın alarak evine döndü. Bu fırsatla halk bayram alışverişini de yapmış oldu.