Bekçiler göreve başladı

Bekçiler göreve başladı
Sarayönü'nde geçmişte olduğu gibi mahallelerin ve çarşının güvenliğini sağlamak amacıyla hizmet içi meslek eğitimini tamamlayan bekçiler göreve başladı.Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz yaptığı açıklamada,...

Sarayönü'nde geçmişte olduğu gibi mahallelerin ve çarşının güvenliğini sağlamak amacıyla hizmet içi meslek eğitimini tamamlayan bekçiler göreve başladı.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz yaptığı açıklamada, "772 Sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu uyarınca son dönemde gerçekleştirilen istihdamlarla yeniden işlerlik kazandırılan ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda 2008 yılında yapılan değişiklikle Emniyet Hizmetleri sınıfına aktarılan Çarşı ve Mahalle Bekçilerimizin, önümüzdeki dönemde de kamu güvenliğinin sağlanmasında genel kolluk kuvvetlerimize yardımcı mahiyette daha yoğun ve aktif şekilde görev yapmaları amacıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ve Sayın İçişleri Bakanımızın da büyük destekleriyle ilçemizde 6 Çarşı ve Mahalle Bekçisi, eğitimlerini tamamlayarak göreve başlamıştır." dedi.

Korkmaz, bekçilerin Sarayönülü olduğunu belirttiği konuşmasında, "Bekçilerimiz halkla iç içe olacak. Görev yaptıkları mahallenin bir ferdi olacaklar. Bekçilerimizin Sarayönülü olması ve ilçelerini en iyi şekilde tanımaları daha etkin hizmet vermelerini sağlayacak. Bu açıdan iyiye güven kötüye huzursuzluk vereceklerine gönülden inanıyorum" diye konuştu.