Beklenen yağışlar geliyor

Beklenen yağışlar geliyor
Ocak ayının ortalarına gelinmesi ile birlikte en dikkat çeken konulardan bir tanesi ne zaman kar yağacağı oluyor. Bu bakımdan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesini sık sık ziyaret eden vatandaşlar beklenen açıklamayı...

Ocak ayının ortalarına gelinmesi ile birlikte en dikkat çeken konulardan bir tanesi ne zaman kar yağacağı oluyor. Bu bakımdan Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesini sık sık ziyaret eden vatandaşlar beklenen açıklamayı da öğrenmiş oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu raporunu yayınladı.

Türkiye’de 11 Ocak 2021 tarihi itibarıyla kuzey ve batı bölgelerde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların etkisi, Çarşamba ve sonrası kar yağışı olarak görülecek.

Uzun bir süredir gelmeyen yağışlar nedeniyle Konya Ovası ile birlikte Sarayönü’nde de kuraklık tehlikesi oluştu. Son yılların en kurak dönemini yaşayan bölgemizde ekili alanlar suya hasret kaldı.

Ocak ayının ortalarını geldiğimiz şu günlere kadar bu yıl henüz kar yağışı gerçekleşmezken umut veren haber meteorolojiden geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen bilgilere göre; yağışların ne zaman yağacağı belli oldu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından Çarşamba gününde itibaren batı kesimlerinden başlayarak sıcaklıkların etkisini azaltması beklenirken Çarşamba günü sağanak yağmur Perşembe gününden itibaren de kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeyinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVALAR SOĞUYACAK

13 Ocak Çarşamba günü tüm yurtta sağanak yağış etkili olacak. Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren de batı kesimlerden başlayarak hızla azalması bekleniyor. Kar yağışı ile birlikte hava Perşembe gününden itibaren sıcaklıklar gece -1 dereceye düşecek. Hafta sonu ve önümüzdeki hava tahminlerinde ise gündüz en yüksek sıcaklık 2 dereceye kadar düşerken gece en düşük sıcaklık ise -8 lere kadar düşecek.