Belediye bankları söktü

Belediye bankları söktü
Sarayönü Belediyesi, sokağa çıkma yasağını dinlemeyen 65 yaş ve üstü insanların oturmaması için bankları söktü.Sarayönü Belediye ekipleri, koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağını dinlemeyen 65 yaş...

Sarayönü Belediyesi, sokağa çıkma yasağını dinlemeyen 65 yaş ve üstü insanların oturmaması için bankları söktü.

Sarayönü Belediye ekipleri, koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağını dinlemeyen 65 yaş ve üstü insanları durduramayınca bankları sökmek zorunda kaldı. Ekipler, Anadolu Meydanı, çarşı camii çevresi gibi ilçenin en işlek alanlarındaki bankları kaldırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "Koronavirüs tehdidi dolayısıyla vatandaşlarımıza sürekli evde kalın çağrısı yapmamıza rağmen uyarıları dikkate almayan bazı vatandaşlarımız yine sokağa çıkıyor. Biz de önlemler kapsamında ilçemizde yoğun olarak kullanılan alanlardaki bankları kaldırıyoruz. İnsanlar sürekli bizi arayıp, yasağı dinlemeyenleri, sokağa çıkanları şikayet ediyor.” dedi.

Her şeyi halk sağlığı için yaptıklarını kaydeden Solak, “Belediye olarak bankları toplamak bizim de hoşumuza gitmiyor, çaresiz kaldık. Bankları kaldırmaktaki amacımız tehlikenin büyüklüğünü göstermek, dikkat çekmek ve halkımıza sorumluluklarını hatırlatmaktır. Duyarlı olmazsak sadece kendimize değil, sevdiklerimize ve çevremizdeki insanlara da zarar vermiş oluruz. Hiç kimsenin sorumsuzca davranmaya hakkı yok. Bu dünya çapında bir salgın lütfen duyarlı olalım, evde kalalım. Özellikle 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımız kesinlikle evde kalsınlar." şeklinde konuştu.