Belediye binası ihaleye çıktı

Belediye binası ihaleye çıktı
Sarayönü Belediyesi, yeni belediye binası yapımı için ihaleye çıktı. Belediyenin bulunduğu mevcut alana yeni bir belediye binası yapılması için çalışma başlatan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, daha önce Tedaş a...

Sarayönü Belediyesi, yeni belediye binası yapımı için ihaleye çıktı. Belediyenin bulunduğu mevcut alana yeni bir belediye binası yapılması için çalışma başlatan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, daha önce Tedaş a verilen bina ve alanın geri alınmasının ardından, ihalenin gerçekleştirildiğini duyurdu. İhalenin tamamlanmasının ardından kesin olmayan sonuçlara göre yeni belediye binasını Alp Planlama Peyzaj ve İnşaat San.Tic.Ltd.Şti. inşa edecek.

Sarayönü Belediyesine yeni bir bina yapılabilmesi için büyük çaba harcayan Belediye Başkanı Nafiz Solak, birçok bürokratik engelin üstesinden gelerek çalışmaları inşaat aşamasına kadar getirdi. Çok ciddi bürokratik engellerin aşılmasının ardından yeni belediye binasının yapımına hiçbir engel kalmadı. Yeni belediye binasının ilçeye yakışır bir prestij binası olabilmesi için proje hazırlatılırken, geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirildi.

Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ihaleye 10 adet firma katıldı. Bu firmalar arasından en düşük teklifi veren Alp Planlama Peyzaj Ve İnşaat San.Tic.Ltd.Şti. ihaleyi kazandı. İhale komisyonunun gerekli incelemeyi yapmasının ardından ihale sonucu kesinlik kazanacak. İhale sonucu kesinlik kazanırsa, 15 gün itiraz süresi beklenecek. Herhangi bir itiraz olmaması durumunda Nisan ayı ortalarında Alp İnşaat ile sözleşmenin imzalanması planlanıyor.

Öte yandan binanın Tedaş'tan alınan kısmında yıkım çalışmaları başlatıldı. Belediyenin geçici hizmet binasına taşınmasının ardından, mevcut bina da yıkılarak yer teslimi gerçekleştirilecek. 4 milyon 500 bin liraya mal olması beklenen binanın 16 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Deveye hendek atlatıldı

Sarayönü Belediyesine yeni bir bina yapılabilmesi için adeta deveye hendek atlatıldı. Sarayönü Belediye binasının arkasında bulunan ve daha önce Tedaş a verilen belediye binasının bir bölümünün mülkiyetinin geri alınabilmesi için bir yıl yoğun şekilde uğraşıldı. Öncelikle binada faaliyet gösteren Medaş İşletme Şefliği, Belediye tarafından tahsis edilen başka bir binaya taşındı. Bunun ardından işin büyük kısmı olan Tedaş'a ait binanın geri alınması çalışmaları başlatıldı. Tedaş özelleştirme kapsamında olduğu için birçok bürokratik engelle karşılaşan belediye, bu engelleri aşmayı başardı. Özelleştirme Başkanı, prosedürlerin yerine getirilmesinin ardından binanın geri iadesi için ilgili yazıyı imzalamıştı. Özelleştirme Yüksek Kurulu na gönderilen karar, titizlikle yapılan detaylı incelemenin ardından imzaya sunuldu. Özelleştirme Yüksek Kurulu'nda yer alan Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denircilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Başbakan Binali Yıldırım ın imzalarıyla binanın mülkiyeti geri Sarayönü Belediyesi'ne geçti. Çok büyük bürokratik engellerin üstesinden gelen Belediye Başkanı Nafiz Solak, seçim vaatleri arasında bulunan projeyi inşaat aşamasına getirdi.