Belediye binasını Cumhurbaşkanı açtı

Belediye binasını Cumhurbaşkanı açtı
Sarayönü’nün yeni eserlerinden bir tanesi olan Sarayönü Belediyesi hizmet binası tamamlandı. Son rötuşları ve peyzaj düzenlemelerinin de yapılmasının ardından ilçenin prestij eseri olan yeni belediye binası, Pazartesi günü...

Sarayönü’nün yeni eserlerinden bir tanesi olan Sarayönü Belediyesi hizmet binası tamamlandı. Son rötuşları ve peyzaj düzenlemelerinin de yapılmasının ardından ilçenin prestij eseri olan yeni belediye binası, Pazartesi günü (dün) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya'da gerçekleştirdiği toplu açılış töreniyle hizmete girdi. Konya'da yapımı tamamlanan 99 eserden bir tanesi olarak açılan Sarayönü Belediyesi hizmet binası, önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. 4 milyon 500 bin liraya mal olan yeni hizmet binası, 300 bin kişilik bir ilçeye hizmet verebilecek kapasite ve donanımda yapıldı.

Sarayönü Belediyesi’nin ilçeye prestij katacak yeni hizmet binasında çalışmalar sona erdi. Yapımı tamamlanan hizmet binasının açılışı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Pazartesi günü saat 13.00’de Mevlana Meydanı’nda toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen toplu açılış töreninde katılımcılara hitap etti. Aralarında Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan 26 yatırımın da bulunduğu toplamda 99 hizmetin açılışı gerçekleştirildi. Bakanlıkların, üniversitelerin ve belediyelerin yatırımlarından oluşan toplam maliyeti 1 milyar 464 milyon lira olan yatırımların içerisinde Sarayönü Belediyesi hizmet binası da yer aldı.

Alp Planlama Peyzaj ve İnşaat San.Tic.Ltd.Şti. tarafından yapılan ve Sarayönü Belediyesi’ne teslim edilen binanın resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanları ve milletvekilleri ile birlikte kestiği kurdele ile hizmete açıldı. Hizmet binası önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Yaklaşık 4 milyon 500 bin liraya ihale edilen binada 16 aylık çalışma sonucunda mutlu sona gelindi.

"Geleceğimizi şekillendiriyoruz"

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yeni belediye binasının ilçeye yakışır bir prestij binası olduğunu söyledi. Projelendirme aşamasındayken geleceği düşünerek hareket ettiklerini anlatan Solak, yaptığı açıklamada, "ilçemiz Konya’nın uydu kenti olma yolunda hızla ilerliyor. İlçemizin her noktasında bir çalışma var. Sarayönü, adeta bir şantiye alanına döndü. İvme kazanmaya başladık. Gelişim hızımız her geçen gün artıyor. On sene sonrası için ilçemizi çok farklı yerde görüyorum. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bir belediye binası yapmak istedik. Binamız, 300 bin kişilik bir ilçeye hizmet edecek kapasitede olacak. Bunun nedeni yatırımımızın uzun vadeli olması ve yakın gelecekte tekrar yık yap ihtiyacının doğmaması için. İlçemize hayırlı olsun." dedi.