Belediye bütçesinde artış olmadı

Belediye bütçesinde artış olmadı
Sarayönü Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında bütçe görüşüldü. 2020 yılı bütçesi 28 milyon TL olarak belirlenirken, bu bütçe 2019 yılı bütçesiyle aynı kaldı. Bütçenin aynı şekilde kalması 2020 yılında...

Sarayönü Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısında bütçe görüşüldü. 2020 yılı bütçesi 28 milyon TL olarak belirlenirken, bu bütçe 2019 yılı bütçesiyle aynı kaldı. Bütçenin aynı şekilde kalması 2020 yılında belediye hizmetlerinin standart bir şekilde devam edeceğinin sinyallerini verdi. Bütçe artışı yapılmaması, ekonomik daralmadan dolayı 2020 yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçede de tasarruf tedbirlerinin artacağı yönünde yorumlandı.

Sarayönü Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında 2020 Mali Yılı bütçesi görüşüp, karara bağladı. Yapılan meclis toplantısında Sarayönü Belediyesi’nin bütçesinin 28 milyon TL olmasına karar verildi.

Sarayönü Belediyesi Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra, birim amirleri hazır bulundu.

Gündemin ilk maddesinde 2020 mali yılı bütçesi görüşüldü. Hesap İşleri Müdürlüğü personeli Veysel Karani Topcuoğlu tarafından gelir-gider cetveli okunup, meclis üyelerine izah edildi. 28 milyon TL olarak belirlenen 2020 yılı bütçesinde en büyük payı Fen İşleri aldı. Yapı-Fen İşleri Müdürlüğü’nün tahmini bütçesinin 20 milyon 194 bin TL olduğu açıklandı.

Mali Hizmetler Müdürlüğü Bütçesi 2 milyon 715 TL olarak belirlendi. Temizlik İşleri Müdürlüğü Bütçesi 820 bin TL, Başkanlık Bütçesi 728 bin TL, Yazı İşleri Müdürlüğü bütçesi ise 574 bin TL olarak belirlendi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlü Bütçesi 1 milyon 321 bin TL, İmar İşleri Müdürlüğü bütçesi 729 bin TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Bütçesi 301 bin TL ve Zabıta Müdürlüğü Bütçesi 615 bin TL olarak belirlendi. 2020 yılı bütçesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde zabıta personelinin norm kadro değişikliği görüşülerek karara bağlandı. Gündemin üçüncü maddesinde ekonomik ömrünü tamamlamış araçların satışı için encümene yetki verilmesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde 3 ay üst üste gerekçe belirtmeden meclis toplantısına katılmayan Belediye Meclis Üyesi Niyazi Taşçı’nın durumu görüşüldü. Oy çokluğu ile Niyazi Taşçı’nın meclis üyeliğinin devam etmesine karar verildi.