Belediye çalışma saatlerine Ramazan düzenlemesi

Belediye çalışma saatlerine Ramazan düzenlemesi
Ramazan ayında oruç tutan işçilerin hem iş verimini artırmak hem de daha rahat çalışmalarını sağlamak için mesai saatlerinde düzenleye gidildi.Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yeniden düzenlenen mesai saatlerine ek olarak belediye...

Ramazan ayında oruç tutan işçilerin hem iş verimini artırmak hem de daha rahat çalışmalarını sağlamak için mesai saatlerinde düzenleye gidildi.

Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile yeniden düzenlenen mesai saatlerine ek olarak belediye şantiyesinde de vardiyalı çalışma sistemine gidildi.

Belediyede mesai saatleri memurlar ve zabıtalar için 08:30-12:30, 13:00-17:00 olarak uygulanırken Belediye şantiyesinde ise bir grup işçi 08:00 – 14:00 saatleri arasında mesai yaparken bazı işçiler ise iftar ile sahur arasında çalışacak.

Başta beden gücü gerektiren işler olmak üzere Sarayönü Belediyesi'nde çalışan işçilerin, sıcaklara denk gelen Ramazan Ayı'nda daha rahat çalışabilmeleri için mesai saati sahur sonrasına kaydırıldı. Sahur'dan sonra çalışmaya başlayacak işçiler öğle saatlerinde mesailerini tamamlayacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, başta beden gücü gerektiren işlerde belediye işçilerinin oruç ibadetlerini daha rahat yerine getirebilmeleri, aynı zamanda iş verimliliğini arttırmak için böyle bir uygulama gittiklerini söyledi.

Solak, uygulamanın çalışanların iş performansını olumlu etkileyeceğini düşündüklerini belirterek; "Bazı birimlerimizde hem oruç tutup hem çalışmak bir hayli zor. Belediye olarak hem çalışanlarımızın sağlığını hem de vatandaşa verilen hizmeti düşünmek zorundayız. Bu nedenle belediyemiz atölyesinde çalışan bazı arkadaşlarımızı geceye alarak vardiyalı olarak çalışmaya başladık" dedi.