Belediye dükkanları satıldı

Belediye dükkanları satıldı
Sarayönü girişinde, geçmişte Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ambar olarak kullanılan taş yapının, Sarayönü Belediyesi tarafından işyerlerine dönüştürülmesinin ardından dükkanlar ihale satıldı.Sarayönü Belediyesi tarafından...

Sarayönü girişinde, geçmişte Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından ambar olarak kullanılan taş yapının, Sarayönü Belediyesi tarafından işyerlerine dönüştürülmesinin ardından dükkanlar ihale satıldı.

Sarayönü Belediyesi tarafından toprak mahsulleri ofisinden alınan taş ofis ambarları, işyeri ve dükkanlara dönüştürüldü. Toplamda 15 tane yola cepheli olacak şekilde oluşturulan işyerinden 12'si hafta içerisinde ihale ile satıldı. İşyerleri çarşamba günü saat 10:00'da ihale ile belediye kongre salonunda satıldı. İhaleye çok sayıda istekli katılması, ihalelerin kıran kırana geçmesine neden oldu. Çekişmeli ihalelerin ardından Hasan Kalak 6, Murat Kalak 2, Ali İnli 1, Aydın Büyüktuna 1, Ziya Çobanoğlu 1, Nagehan Er 1 iş yeri aldı. Muhammen bedel olarak belirlenen toplam 1 milyon 368 bin 045 liradan ihaleye çıkarılan işyerlerinin ihalesi ile 1 milyon 634 bin 500 lira hasılat elde edildi.

Satıştan sonra mülk sahibi, yapacağı iş koluna göre kendi iç dizaynını kendisi yapacak. Her bir dükkanın ayrı ayrı lavabo ve tuvaleti bulunuyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Bölgenin, ilçede cazibe merkezlerinden biri olacağına şüphem yok. İş yerlerinin Sarayönü’nün giriş güzergahı üzerinde olması, pazar ve petrol alanına yakın olması bir canlılık kazandırıyor. Ayrıca Saraç mahallesi ve TOKİ konutlarının da geçiş güzergahında bulunuyor. İlçemize hayırlı uğurlu