Belediye kar mücadelesine hazır

Belediye kar mücadelesine hazır
Sarayönü Belediyesi, kış aylarında kar yağması durumunda vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmaması adına gerekli kış hazırlıkları tamamladı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, belediye olarak kışın karla...

Sarayönü Belediyesi, kış aylarında kar yağması durumunda vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaşmaması adına gerekli kış hazırlıkları tamamladı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, belediye olarak kışın karla mücadelede en iyi şekilde hizmet vermek amacıyla hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, “Sarayönü Belediyesi, bu sene 26 personel ve 18 araçla 24 saat boyunca aralıksız hizmet verecek. Toplamda 70 personelle hizmet verecek olan Sarayönü Belediyesi bünyesinde yer alan 6 JCB kazıcı yükleyici, 2 kar kürüme kamyonu, 3 greyder, 2 yükleyici kepçe ve mahallelerde 5 kar bıçağı traktörü ile çalışmalar yürütecek.” şeklinde konuştu.

Kar yağışı esnasında ekiplerin; ilçe merkezi ana arterler, şehirlerarası bağlantı yolları, eğitim ve sağlık kuruluşları güzergahları ile diğer önem arz eden yollar başta olmak üzere ilçe genelinde gece gündüz çalışarak yolların açık kalmasını sağlayacağını kaydeden Başkan Solak, ana arterlerdeki kaldırımlarda, kamu kurumları ile yürüyüş yollarında da kar temizliği yapılacağını ifade etti.

Başkan Solak, yoğun kar yağışı esnasında vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları halinde belediyeyi aramalarını isteyerek, sürücülerin trafikte rahat ilerleyebilmeleri için araçlarına kar lastiği takarak; takoz, zincir ve çekme halatı bulundurmalarının önem arz ettiğini de sözlerine ekledi.