Belediye meclisinde Haziran toplantısı

Belediye meclisinde Haziran toplantısı
Sarayönü Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan meclis üyeleri, gündem maddelerini görüştükten sonra oylayarak karara bağladı.Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda geçtiğimiz Perşembe...

Sarayönü Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan meclis üyeleri, gündem maddelerini görüştükten sonra oylayarak karara bağladı.

Sarayönü Belediyesi Toplantı Salonu'nda geçtiğimiz Perşembe günü saat 18:30'da toplanan meclis, Başkan Nafiz Solak'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ek gündem maddelerinin gündeme alınmasının ardından, gündemde yer alan konular görüşülmeye başlandı. İlk gündem maddesinde 2016 yılı mali yılı kesin hesabı görüşüldü. Hesap İşleri Müdürü Yücel Ünver, hazırlanan raporu meclis üyelerine sundu. 2016 yılı toplam ödeneğinin 17 milyon 666 bin lira olduğunu belirten Ünver, toplam harcamanın 15 milyon 808 bin 630 lira olarak gerçekleştiğini, 1 milyon 857 bin 369 liranın ise imha edildiğini söyledi. Bu şekilde 2016 yılı gider bütçesinin gerçekleşme oranı yüzde 89,49 oldu. Gelir bütçesinde ise 17 milyon 666 bin lira olarak belirlenen tahmini bütçede, toplam tahakkuk 17 milyon 952 bin 873 lira olarak gerçekleşirken, toplam tahsilat 15 milyon 187 bin 067'de kaldı. Gelir bütçesinin gerekleşme oranı yüzde 88,21 olurken, gerçekleşen tahsilat oranı yüzde 94,48 olarak kayıtlara geçti. Açıklamaların ardından yapılan oylamada, 2016 yıl mali yılı kesin hesabı oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde taşınmaz tahsisi konusu karara bağlandı. Değirmenli mahallesienin merkezinde bulunan bir arsa, mahalle konağı yapımı için Konya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. Üçüncü gündem maddesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin yanında bulunan arsaya doğalgaz basınç istasyonu ve regülatör yapılabilmesi için imar plan değişikliği yapıldı. Dördüncü gündem maddesinde Kuyulusebil mahallesi için belirlenen 6 bilirkişi onaylandı. Beşinci gündem maddesinde Ladik mahallesinde bulunan 112 binasının Konya İl Sağlık Müdürlüğü adına bedelsiz tahsisi gerçekleştirildi. Gündemin altıncı maddesinde taşınmaz kiralanması görüşüldü. Bir vatandaştan gelen talep doğrultusunda, daha önce mezbaha olarak kullanılan yerin 10 yıllığına kiraya verilmesi için ihaleye çıkarılmasına karar verildi. Yedinci gündem maddesinde Kompen yanında bulunan bir akaryakıt istasyonun arkasında bulunan sanayi alanının tarım ve hayvancılık alanına çevrilmesi yönünde gelen bir vatandaş talebini görüşen meclis, konuyu komisyona havale etti. Gündemin sekizinci maddesinde yine bir imar plan değişikliği konusu görüşüldü. Vatandaştan gelen talep doğrultusunda sahanın zemini ticarethane, üst katları konut olabilecek şekilde düzenlenmesi uygun görülerek imar değişikliği onaylandı. Son gündem maddesinde ek bütçe görüşüldü. Düğün salonu ve spor tesisleri yapımı için 5 milyon 500 bin lira ek bütçe meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.