Belediye personeline eğitim ve kontrol

Belediye personeline eğitim ve kontrol
Sarayönü Belediyesi bünyesinde görev yapan işçilere yönelik olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Eğitimin ardından tüm işçiler sağlık kontrolünden geçirildi. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, önce...

Sarayönü Belediyesi bünyesinde görev yapan işçilere yönelik olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Eğitimin ardından tüm işçiler sağlık kontrolünden geçirildi. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, önce insan ve can güvenliği diyerek, çalışanların iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verdiklerini belirtti.

Sarayönü Belediyesi ile protokol imzalayan firma tarafından, belediye işçilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Eğitimde, çalışanlara iş ortamında olası kazaların önüne geçmek için alınması gereken önlemler ve ilk yardım hakkında bilgiler verildi. Eğitimlerin ardından 162 işçi ve memur, sağlık uzmanları tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Solunum, duyma testleri, akciğer grafisi, tansiyon ölçümü ve kan tahlili yapıldı.

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı Mustafa Kutlu, bu eğitimin zorunlu olduğunu belirterek, "Eğitimler iş sağlığı ve güvenliği açısından çok önemli. İş kazasına maruz kalan işçinin hak talep edebilmesi için bir takım unsurlara sahip olması ve iş kazası geçiren işçi mutlaka sigortalı olması gerektiğini işçilerimize anlattık." diye konuştu.

Kutlu, "Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği, iş sağlığı mevzuatı, iş sağlığı ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, teknik konular, yangın ve yangından korunma, ilk yardım, biyolojik ve psikososyal risk etmeleri konusunda geniş çaplı eğitim verildi” dedi.

Önemli olan sağlık

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Yapılan araştırmalarda; iş kazalarının yüzde 50’sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, yüzde 48’inin ise sistemli bir çalışma ile önlenebileceği belirlenmiştir. Araştırmalar, iş kazalarının yüzde 98’inin önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır. Önlemek, ödemekten ucuzdur mantığı ile hareket ederek işyerlerinde tehlike kaynaklarını ortaya çıkartıp bunlardan oluşabilecek riskleri kontrol altına alabilirsek olabilecek kazaları azaltmış ve tehlikeli ortamları ortadan kaldırmış oluruz. Sarayönü Belediyesi olarak önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir. Bir tek personelimizin burnunun kanamasına müsaade etmeyiz. Dolayısıyla işçi sağlığı, iş güvenliği ve bu alanda verilen eğitimleri önemsiyoruz” diye konuştu.