Belediye yeni greyder aldı

Belediye yeni greyder aldı
Sarayönü Belediyesi, iş makinesi filosuna ihtiyaç duyulan çok önemli bir araç daha kazandırdı. 1 milyon 100 bin liraya yerli marka bir greyder alan belediye, yol yapımı ve karla mücadele gibi çalışmalarda etkinliğini arttıracak....

Sarayönü Belediyesi, iş makinesi filosuna ihtiyaç duyulan çok önemli bir araç daha kazandırdı. 1 milyon 100 bin liraya yerli marka bir greyder alan belediye, yol yapımı ve karla mücadele gibi çalışmalarda etkinliğini arttıracak. Resmi işlemlerin ardından greyder hizmet vermeye başlayacak.

Sarayönü Belediyesi, yol yapım ve karla mücadele çalışmaları için aldığı yerli üretim Hidromek markalı greyderi araç filosuna ekledi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, en iyi hizmeti vermek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Halkımıza daha etkin ve kaliteli hizmet edebilmek için araç filomuza yeni bir greyder ekledik. Yeni aldığımız Hidromek markalı greyder, hem performansı yüksek hem de kullandığı teknoloji üst düzeyde. Bunun yanı sıra yerli üretimi de destekleyerek, ülkemize katkı sağlamak amacındayız.” dedi.

6360 sayılı yasadan önce ilçemizde ve beldelerin çoğunda 1956-1972 yaş aralığında greyderler bulunmaktaydı. Yasayla birlikte 6 greyder ilçemize devroldu. Bunlardan bir tanesi geniş çaplı bir bakımdan geçirilerek Çeşmelisebil, Kadıoğlu bölgesinde kum serme gibi basit işlere tahsis ettik. Diğer 5 adet greyder ekonomik ömrünü tamamladığı için 2017 yılında ihale ile satıldı. İlçemizdeki ağır işlerde çalışabilecek tek greyder Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tarafımıza tahsis ettiği greyderdi. 120 kilometre sınır uzunluğu olan ilçemizde bu greyder tek başına tüm hizmetlere yetişemediği için ikinci bir greyder ihtiyacı doğdu. KDV muafiyeti için aldığımız teşvik belgesiyle KDV ve ÖTV muafiyeti kullanarak 1 milyon 100 bin liraya greyderimizi aldık.” şeklinde konuştu.