Belediyede hafriyat çalışmaları başladı

Belediyede hafriyat çalışmaları başladı
Sarayönü Belediyesi tarafından kullanılan eski hizmet binasının yıkılmasının ardından, alanda hafriyat çalışmaları başlatıldı.Sarayönü Belediyesi'nin ilçeye prestij katacak yeni hizmet binası için çalışmalar başlatıldı....

Sarayönü Belediyesi tarafından kullanılan eski hizmet binasının yıkılmasının ardından, alanda hafriyat çalışmaları başlatıldı.

Sarayönü Belediyesi'nin ilçeye prestij katacak yeni hizmet binası için çalışmalar başlatıldı. Sarayönü Belediyesi'nin kendi ekipleri tarafından eski binanın yıkılmasının ardından arsa, ihaleyi kazanan firmaya teslim edildi. Alp Planlama Peyzaj ve İnşaat San.Tic.Ltd.Şti. tarafından teslim alınan inşaat alanında hafriyat çalışmaları başlatıldı. Bunu yanı sıra arsa üzerinde bulunan çam ağaçlar, Konya Büyükşehir Belediyesi'nden getirtilen ağaç söküm aracı ile başka bir yere taşındı. Temel için kazı işlemlerine başlayan Alp Planlama Peyzaj ve İnşaat San.Tic.Ltd.Şti., hafriyat tamamlandıktan sonra binanın temelini atacak. Yaklaşık 4 milyon 500 bin liraya mal olması beklenen binanın 16 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yeni belediye binasının ilçeye yakışır bir prestij binası olacağını söyledi. Projelendirme aşamasındayken geleceği düşünerek hareket ettiklerini anlatan Solak, yaptığı açıklamada, "ilçemiz Konya'nın uydu kenti olma yolunda hızla ilerliyor. İlçemizin her noktasında bir çalışma var. Sarayönü, adeta bir şantiye alanına döndü. İvme kazanmaya başladık. Gelişim hızımız her geçen gün artıyor. On sene sonrası için ilçemizi çok farklı yerde görüyorum. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bir belediye binası yapmak istedik. Binamız, 150 bin kişilik bir ilçeye hizmet edecek kapasitede olacak. Bunun nedeni yatırımımızın uzun vadeli olması ve yakın gelecekte tekrar yık yap ihtiyacının doğmaması için. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun" dedi.