Belediyede kadro çalışmaları

Belediyede kadro çalışmaları
Sarayönü Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişi için çalışmalar yürütülüyor.Kadro çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "375 sayılı...

Sarayönü Belediyesi bünyesinde çalışan taşeron işçilerin kadroya geçişi için çalışmalar yürütülüyor.

Kadro çalışmaları ile ilgili bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 24'ncü geçici maddesi kapsamında belediyemizin hizmet alımı ile çalıştırmakta olduğu işçilerin 3 yıl önce kurulmuş olan belediye şirketimiz Sarbeltaş şirketine aktarma sürecini başlatarak kadro normlarını artık belediye şirketi üzerinden yürüteceğiz. 01.01.2018 tarihli Kamu Kurum ve Kuruluşlarında personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı sözleşmeleri kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya mahalli idare şirketlerinde işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin 375 sayılı KHK'nın geçici 23'ncü ve 24'ncü maddelerinin uygulanmasına dair usul ve eseslar çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından yayınlanmış bulunmaktadır. Kadro süreçlerinin belirlendiği yönetmelik ile yapılacak işlemler sonucunda Nisan ayının başı itibariyle süreç tamamlanmış olup hizmet alımı ile çalışan personeller artık devlet güvencesi altında Belediye şirketimizin personelleri olarak hizmet verecektir. Bir daha da hizmet alımı ihalesi yapılacaktır." Şeklinde konuştu.

Süreç hakkında konuşan Başkan Solak, "2-11 Ocak tarihleri arasında çalışanlarımızın başvurularını aldık. Valilik tarafından görevlendirilen ve belediyemiz tarafından görevlendirilen sınav tespit komisyonunun ilgili evraklar üzerinde çalışmalar yaparak verilen bilgilerin üzerinde çalışmalar yaparak verilen bilgilerin doğrulunu teyit edecek. Daha sonra sınava girmeye hak kazananların başvuru 12 Ocak-20 Şubat tarihleri arasında askıya çıkacak. 3 gün itiraz süresinden sonra kesin liste ilan edecek. 2-22 Mart tarihleri arasında sınav gerçekleştirilecek." dedi.

Etiketler :