Belediye'den Halep'e insani yardım

Belediye'den Halep'e insani yardım
Sarayönü Belediyesi tarafından, "Halep'te insanlık ölmesi" kampanyası kapsamında Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 1 tır insani yardım gönderdi.Sarayönü Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama töreninde yardım...

Sarayönü Belediyesi tarafından, "Halep'te insanlık ölmesi" kampanyası kapsamında Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 1 tır insani yardım gönderdi.

Sarayönü Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama töreninde yardım tırı, Müftü Vekili Mustafa Topcu'nun dualarıyla uğurlandı. Yardım kampanyası kapsamında "40 çuval un, 21 çuval patates, 33 kutu gıda, 13 kutu ayakkabı, 401 kutu tekstil ve 2 adet battaniye" Kızılay tarafından tahsis edilen tır ile Suriye'ye doğru yola çıktı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada yardımların Suriye'deki yetim ve mazlumların yaralarını bir nebze olsun saracağını ifade etti.

Savaşın ilk gününden beri ülke olarak mazlumlarla beraber zalimlere karşı bir duruş sergilediklerini belirten Solak, “Zulme karşı direnen Suriyeli kardeşlerimiz zalim bir diktatörün yanı sıra dünyanın azman güçlerinin de hedefi konumundadır. Bu nedenle müslüman kardeşlerimizin bizlerin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyaçları var. Sarayönü Belediyesi olarak bizler yardımsever halkımızın da destekleriyle, Suriye'deki mazlumların maddi manevi yanındayız." dedi.