Belediyeden mükelleflere duyarlılık çağrısı

Belediyeden mükelleflere duyarlılık çağrısı
Ülkemizdeki tüm Belediyeler gibi Sarayönü Belediyesi de İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi tarafından geliştirilen e-belediye uygulamasına geçti. E-belediye uygulaması ile Belediyeler tek bir merkezden kontrol altına alınacak...

Ülkemizdeki tüm Belediyeler gibi Sarayönü Belediyesi de İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi tarafından geliştirilen e-belediye uygulamasına geçti. E-belediye uygulaması ile Belediyeler tek bir merkezden kontrol altına alınacak ve tek bir merkezden izlenecek.

Konu ile bilgi veren Sarayönü Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Hıdır Demirci, yaptığı açıklamada, “E-belediye sistemine geçiş yapılmıştır. E-belediye sistemi uygulamasında sorun yaşamamak için mükelleflerinizin belediyeye uğrayıp TC Kimlik numaraları, ada – parsel ve tapu bilgileri, iletişim adresleri, telefonları gibi bilgilerini güncellemeleri ve varsa borçlarını öğrenmeleri mükelleflerimizin yararına olacaktır." dedi.

Belediye alacakları hakkında da konuşan Demirci, "Ayrıca Belediyemize amme borçları bulunan mükelleflerin 6183 sayılı yasa gereği, A.A.T.U.K. hükümleri ve ilgili mevzuat gereğince borçlarını karşılayama yetecek kadarına icra dairesine gerek kalmadan haciz işlemi uygulayacaktır. Haciz işlemleri artık sistemden mükelleflerin araç, tapu, banka hesapları ve yapılan tüm banka ve resmi işlemlerine kısıtlama getirecektir. Haciz işleminde TC kimlik numarası veya Vergi numarası ile basit ve hızlı şekilde ve resmi yazışmaya gerek kalmadan sistem üzerinden haciz koyacaktır. Ayrıca belediyemiz borçlarına daha önce yapılandırma yapıp ve vadesinde ödemeyen mükelleflerinde yapılandırmaları otomatik olarak bozulacaktır. Haciz işleminden doğacak yasal masraflarda mükellefler tarafından ödenecektir. Bu nedenle temmuz ayı sonuna kadar mükelleflerimizin mağdur duruma düşmemeleri için borçlarını ödemeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.