Belediyeden ödüllü fotoğraf yarışması

Belediyeden ödüllü fotoğraf yarışması
Sarayönü Belediyesi, ilçenin doğal, toplumsal ve kültürel dokusuna dikkat çekmek amacıyla ödüllü ulusal fotoğraf yarışması başlattı.Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Konya'nın...

Sarayönü Belediyesi, ilçenin doğal, toplumsal ve kültürel dokusuna dikkat çekmek amacıyla ödüllü ulusal fotoğraf yarışması başlattı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle Konya'nın seçkin ilçelerinden biri olan Sarayönü'nün ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sarayönü'nün tarihi, kültürel ve doğal zenginlikler bakımından oldukça müstesna bir konuma sahip olduğunu anlatan Solak, "ilçemiz başta bağlı olduğu Konya olmak üzere, ülkemizin diğer bölgelerinin kültürel zenginlikleri arasında kendi değerleri ile temsil edilmesi gerektiği tartışılmaz bir gerçektir. Özellikli 2000'li yıllardan bu yana hızla gelişen ülkemizde iletişim teknolojisinde meydana gelen baş döndürücü değişim, beraberinde farklı coğrafyalarda yaşayan farklı kültürler arasında daha güçlü bağlar oluşmasını da gerektirmektedir. Bu gelişmeler ve değişim karşısında ilçemiz de geçmişten günümüze kültürel, toplumsal ve doğal varlıklarının özelde bölgemize, genelde ülkemize ve dış dünya ya çeşitli sanatsal etkinliklerle tanıtılması gerektiği düşünülmektedir" dedi.

Yarışmanın 5 kategoride gerçekleştirileceği öğrenildi. Kategoriler arasında, Siyah Beyaz Sarayönü, Sarayönü ve İnsan, Sarayönü'nde Çocuk Olmak, Sarayönü ve Kültürel Miras, Sarayönü ve Doğa bulunuyor. Her katılımcı yarışmaya bölüm başında 5 fotoğrafla katılabilecek. Yarışmaya belediye personeli ve yarışma organizasyonu komisyonu, jüri üyeleri ve birinci derece yakınları katılamayacak. Fotoğraflar DVD veya flash bellek ile posta veya elden teslim edilecek.

Yarışmada birinci olana 3 bin 500 lira, ikinci olana 2 bin 500 lira, üçüncü olana bin 500 lira ödül verilecek. Ayrıca üç kişiye 750'şer lira mansiyon  ödülü verilecek. Son başvuru tarihi 25 Ağustos 2017 olarak belirlendi. 5-10 Eylül 2017 tarihleri arasında seçici kurul değerlendirmesi yapılarak 15 Eylül'de sonuçlar internet üzerinden açıklanacak. Sergi, gösteri ve ödül töreni 6 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.