Belediyeden öğrencilere tiyatro gösterisi

Belediyeden öğrencilere tiyatro gösterisi
Sarayönü'nde, okulöncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik sahnelenen tiyatro gösterileri ile trafik kuralları hakkında farkındalık oluşturuldu. Sarayönü Belediyesi tarafından organize dilen tiyatro gösterileri Belediye Düğün...

Sarayönü'nde, okulöncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik sahnelenen tiyatro gösterileri ile trafik kuralları hakkında farkındalık oluşturuldu. Sarayönü Belediyesi tarafından organize dilen tiyatro gösterileri Belediye Düğün Salonu nda seanslar halinde sahnelendi.

Tiyatro gösterileri kapsamında öğrencilere, trafik kuralları, saygı ve hoşgörü anlatıldı. Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, tiyatro organizasyonunun öğrenciler için yarıyıl hediyesi olarak planlandığını fakat hava muhalefetinden dolayı aksadığını söyledi. Öğrencileri hem eğlendirmeyi hem de trafik kurallarını öğretmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Solak, öğrencilerin memnun kaldıklarını dile getirdi

Trafik kurallarının davranış haline gelmesi için küçük yaşlardan itibaren bu bilincin aşılanması gerektiğini anlatan Solak, “Küçük yaşlarda öğretilen şeyler zaman içerisinde doğru desteklendiğinde davranış haline geliyor. Bu yüzden çocuklarımıza, küçük yaşlardan itibaren birçok şey gibi trafik kurallarını da öğretmemiz gerekir. Bugün, trafik toplumumun en önemli alanlardan birisidir. İnsanlar kuralları ne kadar iyi uygular, ne kadar saygılı ve hoşgörülü olursa, karmaşa ve kazalar o kadar azalır” dedi.

Tiyatro gösterilerinin ardından seans çıkışlarında palyaçolar tarafından öğrencilere balon dağıtıldı. Başkan Nafiz Solak, öğrencilere yönelik çeşitli sosyal, kültürel ve eğitici etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.