Belediyeden “yapılandırmadan faydalananın” uyarısı

Belediyeden “yapılandırmadan faydalananın” uyarısı
Sarayönü Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu bulunan gerçek ve tüzel kişilerin borçları için yeniden yapılandırması konusunda çağrıda bulundu.Sarayönü Belediyesi vergi yapılandırmalarının TBMM’de kabul edilmesinin...

Sarayönü Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borcu bulunan gerçek ve tüzel kişilerin borçları için yeniden yapılandırması konusunda çağrıda bulundu.

Sarayönü Belediyesi vergi yapılandırmalarının TBMM’de kabul edilmesinin ardından borcu olan mükelleflere çağrıda bulundu.

Sarayönü Belediyesi Hesap İşleri Birimi’nden Veysel Karani Topcuoğlu tarafından yapılan açıklamada 7256 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Kanun kapsamında; ev, işyeri, arsa, arazilere ait Emlak, Çevre Temizlik, İlan Reklam Vergileri borcu olan tüm gerçek ve tüzel kişiler, borçlarını yeniden yapılandırabilecekler. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor.

“Son başvuru 31 Aralık”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Topcuoğlu, şunları söyledi:

“7256 sayılı kanun kapsamında vatandaşlar 31 Aralık 2020 tarihine kadar Emlak ve Çevre Temizlik, İlan Reklam Vergisi borçlarını yapılandırılabilecek ve ilk taksit ödemesi 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılabilecek. Gecikme zammı ve faiz borçları silinerek yapılandırma işlemi gerçekleştirilecek. Vatandaşlar borçlarını peşin ya da iki ayda bir ödemek koşuluyla 6-9-12-18 ay taksitler halinde ödeme yapabilecekler.”