Belediyenin faaliyetleri yayınlandı

Belediyenin faaliyetleri yayınlandı
Sarayönü Belediyesi’nin 2018 Mali yıl içinde yürüttüğü faaliyetler ve projeler raporlanarak geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Sarayönü Belediyesi’nden yapılan yazı açıklamada faaliyet raporu ile ilgili bilgi verildi. Sarayönü...

Sarayönü Belediyesi’nin 2018 Mali yıl içinde yürüttüğü faaliyetler ve projeler raporlanarak geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Sarayönü Belediyesi’nden yapılan yazı açıklamada faaliyet raporu ile ilgili bilgi verildi. Sarayönü Belediyesi'nin birçok faaliyeti arasından başlıcaları şu şekilde açıklandı:

Lâdik Mahallesi L4 bölgesinde 18. Madde uygulaması tamamlanmış olup 1083 adet yeni tapu vatandaşlarımıza dağıtılmıştır. 2018 Yılı içinde yapımı gerçekleştirilen Belediye Hizmet Binası tamamlandı ve Sarayönü Kültür Merkezi Binası inşaatlarının Yapı kontrol işleri yapılmıştır. 2018 yılı içinde Fen İşlerinin Cadde ve sokaklarda kaldırım ve yol yapım işlerine paralel olarak yeni yapılan kaldırımlara konmak üzere; Çevre Bakanlığımızdan 250 adet 300 litrelik çöp konteyneri hibe olarak alınmıştır. Ankara Çevkor Dergisi işbirliği ile 4000 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığı ile birlikte Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri anma etkinliği düzenlenmiştir ve 10 bin kişilik yemek taktim edilmiştir. Sarayönü Belediyesi İftar Programları kapsamında toplam 15 bin kişilik iftar yemeği her güne mahsus bir mahallemizde gerçekleştirilmiştir.

Organize Sanayi Bölgesi kurulması yer seçimi kesinleştirilmiştir. 2019 yılında OSB Bölge Müdürlüğü kurulması planlanmaktadır. Devlet Su İşleri ile yapmış olduğumuz protokol ile kurumaya yüz tutmuş Beşgöz gölünde temizleme çalışmaları devam etmekte ve peyzaj çalışmaları projelendirme aşamasındandır.

Mevlana Kalkınma Ajansına yaklaşık 2 Milyon TL bütçeli ‘Anadolu Meydanı”  isimli kent meydanı projesi hazırlanmış ve  %50 destekle hibe alınıştır. 2019 yılında ihale edilecektir.

İlçemizde görev yapan yaklaşık 450 öğretmene geleneksel olarak öğretmenler gününde yemek verilmiştir.

Okuyorum, Öğreniyorum, Geziyorum Projesi kapsamında 1500 adet Siyer-i Nebi Kitabı dağıtılan ortaöğretim öğrencilerine sınav yapılmış, dereceye girenlere ödül verilmiş ve 80 öğrenci ise Bursa ve Çanakkale gezisine götürülmüştür.

Konya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarayönü Belediyesi ortak protokolü ile arsa takası sonucu İlçemize 1 adet tam donanımlı Kız Meslek Lisesi kazandırılırmıştır.

Sarayönü Merkez

2.500 m2 kilitli parke taşı ve 1.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. 2.000 m2 asfalt satıh kaplama ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır. Daha verimli hizmet verebilmek için Belediye Hizmet Binamız yıkılıp yerine 4500 m2 bodrum+zemin+2 şeklinde daha kapsamlı bir Belediye Hizmet Binası yapımı tamamlanmıştır. KOP iş birliği ile 4000 m2 ve Zemin+1 katlı alanlı Kültür ve Eğitim Merkezi (Düğün Salonu) yapımının %80 i tamamlanmıştır. Cenaze evlerine taziye ziyaretine gelen vatandaşın ihtiyaçlarına uygun şekilde 20 adet üretilen Taziye Aracı yapılmıştır. Toprak Mahsuller Ofisinden takas karşılığı devir alınan Ambarların 100' er metrekare olacak şekilde 15 adet dükkânın restoresi tamamlanmıştır. Doğalgaz çalışmaları sebebi ile bozulan yolların tamiratının % 60 tamamlanmıştır.

Lâdik Mahallesi

Testici Caddesi ve yan sokaklar, Atatürk Caddesi, Çay Sokak, Erenler Sokak, Şeyh Ahmet Hüdai Sokak ve Yan Sokaklarda toplam 40.000 m2 kilitli parke taşı ve 8000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemizin ortak çalışması olarak 40.000 m2 asfalt satıh kaplama yapılmıştır. Yeni açılan parsel yollarında stabilize çalışması yapılmıştır. Mülga Lâdik Belediyesinin kullanmış olduğu çöp sahasını düzenlenip bertaraf edilmiştir.

Çeşmelisebil Mahallesi

Bozulan yolların asfalt ve kilitli parke taşı tamiratları yapılmıştır. Kumlanması eksik Mahalle içi yollarımızda kumlama çalışmalarının yapılmıştır. Mülga Çeşmelisebil Belediyesinin kullanmış olduğu çöp sahasını düzenlenip bertaraf edilmiştir.

Başhüyük Mahallesi

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemizin ortak çalışması olarak 40.000 m2 asfalt satıh kaplama yapılmıştır.

Kurşunlu Mahallesi

Müdürlüğümüzce 20.000 m2 kilitli parke taşı ve 4.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Kurşunlu Mahallesi İlköğretim Okuluna Spor Toto İş Birliği ile yapılan Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahasına çıkış merdivenleri yapılmıştır. İlköğretim Okulunun uygulama bahçesinde eksik kalan kilitli parke taşları tamamlanmıştır.

Kadıoğlu Mahallesi

Müdürlüğümüzce 20.000 m2 kilitli parke taşı ve 5.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. KOSKİ' nin yapmış olduğu kanalizasyon çalışması sonucu bozulan yollarda 6500 metre uzunluğunda asfalt satıh kaplama yapılmıştır. Stabilize gereken yollarda stabilize çalışması yapılmıştır.

Gözlü Mahallesi

Gözlü Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 5.000 m2 kilitli parke taşı ve 1000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. 40.000 m2 asfalt satıh kaplama ile yol düzenlemesi yapılmıştır.

5 km stabilize çalışması yapılmıştır. Mülga Gözlü Belediyesinin kullanmış olduğu çöp sahası düzenlenip bertaraf edilmiştir.

Karatepe Mahallesi

Karatepe Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 10.000 m2 kilitli parke taşı ve 3000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. 20.000 m2 asfalt satıh kaplama ile düzenlemesi yapılmıştır.

Stabilize gereken yollarda 2 km stabilize çalışması yapılmıştır.

Özkent Mahallesi

Özkent Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 20.000 m2 kilitli parke taşı ve 6.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Stabilize gereken yollarda 6 km stabilize çalışması yapılmıştır. 18.000 m2 asfalt satıh kaplama ile düzenlemesi yapılmıştır. Özkent Muhtarlığının kullanmış olduğu çöp sahası düzenlenip bertaraf edilmiştir.

Bahçesaray Mahallesi

Bahçesaray Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 5.000 m2 kilitli parke taşı ve 1000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. Tespit edilen olan sokaklara stabilize çalışması yapıldı.

Sel koruma bandı yapılmıştır. Mülga İl Özel İdaresi tarafından parsellenen bütün yollar Belediyemizce açılmıştır.

Boyalı Mahallesi

Tespit edilen olan sokaklara stabilize çalışması yapıldı. 10.000 m2 kilitli parke taşı kaplama ile yol düzenlemesi yapılmıştır. 3.000 metre de bordür  ile yol düzenlemesi yapılmıştır.

Ertuğrul Mahallesi

5.000 m2 kilitli parke taşı ile yol düzenlenme çalışması yapılmıştır. İhtiyaç halindeki sokaklara stabilize ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır.

Karabıyık Mahallesi

Tespit edilen sokaklara 3 km asfalt satıh kaplama yapılmıştır.

Konar Mahallesi

7.000 m2 kilitli parke taşı ve 2.500 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. İhtiyaç halindeki sokaklara stabilize ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır.

Kuyulusebil Mahallesi

Kuyulusebil Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 5.000 m2 kilitli parke taşı ve 1.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. 20.000 m2 asfalt satıh kaplama ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır.

Kayıören Mahallesi

Kayıören Mahallesi içerisindeki belirlenen sokaklara 15.000 m2 asfalt satıh kaplama ile yol düzenlemesi yapılmıştır.

Yenicekaya Mahallesi

İhtiyaç halindeki sokaklara stabilize ile yol düzenleme çalışması yapılmıştır. 7.000 m2 kilitli parke taşı ve 2.000 metre bordür ile yol düzenlemesi yapılmıştır. 15.000 m2 asfalt satıh kaplama ile yol düzenlemesi yapılmıştır.