Belediye’ye 1 milyon hibe desteği

Belediye’ye 1 milyon hibe desteği
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sarayönü Belediyesi’ne yol yapımı ve üretiyorum kazanıyorum projesi için 1 milyon lira hibe kaynak aktarıldı. Hibenin 500 bin liralık bölümü yol yapımı çalışmaları için, 500...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Sarayönü Belediyesi’ne yol yapımı ve üretiyorum kazanıyorum projesi için 1 milyon lira hibe kaynak aktarıldı. Hibenin 500 bin liralık bölümü yol yapımı çalışmaları için, 500 bin liralık bölümü ise üretiyorum kazanıyorum projesine kaynak olarak kullanılacak. Bunun yanı sıra Güneş Enerjisi Santrali projenin de kredilendirildiği bilgisi edinildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak’ın geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği örüşmenin ilçe adına önemli kazanımlar elde edildi.

Hibe desteği hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile yaptığımız video konferans görüşmesinde, bakanımızdan ilçemiz adına yeni kurduğumuz kilitli parke taş tesisinin hammadde ihtiyacı ve asfalt alımı için yardım talep etmiştik. Kendileri bu amaçla belediyemize 500 bin liralık bir hibe desteği sağladı. Bu amaçla verilen hibeyi bu sezon içerisinde yap yapım çalışmaları için kullanacağız.” dedi.

“Üretiyorum Kazanıyorum” projesi içinde kaynak oluşturmaya başladıklarını dile getiren Solak, “Yine görüşmemizde Konya-Afyonkarahisar karayolu üzerine yapmayı planladığımız Üretiyorum Kazanıyorum” projesi çerçevesinde oluşturacağımız doğrudan satış noktalarında kullanılmak için 500 bin liralık bir hibe talebinde daha bulunmuştuk. Bakanımız bu konuda da bize yardımcı oldu ve 500 bin liralık bir hibe desteğinde daha bulundu. Tüm bu desteklerden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Güneş Enerjisi Santrali projesi ile ilgili olarak da önemli gelişmeler yaşandığını duyuran Nafiz Solak, şunları söyledi: “Daha önce tüm yasal izinlerini aldığımız Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) durumu hakkında görüştük. Daha önce İller Bankası’na projenin finansmanı için kredi başvurusunda bulunmuştuk.

Bakanımız kredi müracaatımızı Uluslar arası Krediler Dairesi’ne yönlendirdi. Bakanımızın talimatlarıyla projenin uluslararası kredilendirilmesi sağlanacak ve yapımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak. Temmuz-Ağustos ayında projenin protokolü imzalanacak.”