“Beraberlikle ayrılabileceğimiz maçı kaybettik”

“Beraberlikle ayrılabileceğimiz maçı kaybettik”
Süper Lig’in 7. haftasında M. Başakşehir maçının ardından konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Penaltıyı atıp öne geçseydik, daha farklı olurdu." şeklinde konuştu.Medipol Başakşehir’e karşı alınan 2-1’lik...

Süper Lig’in 7. haftasında M. Başakşehir maçının ardından konuşan Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Penaltıyı atıp öne geçseydik, daha farklı olurdu." şeklinde konuştu.

Medipol Başakşehir’e karşı alınan 2-1’lik mağlubiyeti değerlendiren Teknik Direktör İsmail Kartal, eksiklere rağmen oyuncuların iyi bir mücadele sergilediklerini ancak bunun karşılığını alamadıkları için üzgün olduklarını belirtti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İsmail Kartal, “Şampiyonlar Ligi’nde hafta içi maç oynamış yorgun ama kadro derinliği ve oynadığı oyun itibariyle bu ligin en iyi kadrosuna sahip takımına karşı maça istediğimiz gibi başlayamadık. Rakibimizin ilk dakikalarda bulduğu ancak ofsayt gerekçesiyle sayılmayan gol ve pozisyonları var. Sonra oyunda dengeyi kurduk ve penaltı kazandık. Ancak penaltıyı değerlendiremedik. Eğer o gol olmuş olsaydı maçın seyri farklı bir boyuta taşınabilirdi. İlk yarının son anlarında duran toptan Marko Jevtovic’e çarpan topun kalemizde golle sonuçlanmasıyla devreye 1-0 geride girdik.

İkinci yarının hemen başında 3 oyuncu değişikliği yaparak oyuna ortak olmak istedik. Bunu kısmen de olsa başardık. Rakibi sahasına hapsettik. Pozisyonlarımız var. Değerlendiremedik. Ancak öncesi duran top olan bir pozisyonda kalemizde bu kez ikinci golü gördük. 2-0’dan sonra oyuncularım maçı çevirme adına ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Bulduğumuz golle umutlandık. Sonrasında yine fırsatlarımız var yarım pozisyonda olsa. Ama ikinci golü bulamadık. Eksiklerimize rağmen oynadığımız futbol ve mücadelemizin karşılığının kesinlikle mağlubiyet olmaması, en kötü ihtimalle beraberlik ve 1 puan olması gerekiyordu. Başaramadık. Üzgünüz. Şimdi sakat oyuncularımızın bir an önce iyileşip aramıza katılmasını bekleyeceğiz. Bu dönemde de yerlerine forma giyecek oyuncularımızı en iyi durumda olmaları için hazır tutacağız. Medipol Başakşehir’i Avrupa’daki mücadelesinden dolayı kutluyorum ve kalan maçlarında başarılar diliyorum.” dedi.