Berat gecesi kutlandı

Berat gecesi kutlandı
Sarayönü'nde Berat Gecesi coşkusu yaşandı. Şaban ayının on dördüncü gecesini on beşinci gününe bağlayan ve Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Gecesi Pazartesi gecesi huşu içinde kutlandı.Sarayönü İlçe Müftülüğü'nün...

Sarayönü'nde Berat Gecesi coşkusu yaşandı. Şaban ayının on dördüncü gecesini on beşinci gününe bağlayan ve Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Gecesi Pazartesi gecesi huşu içinde kutlandı.

Sarayönü İlçe Müftülüğü'nün Pazartesi akşamı Sarayönü Merkez Çarşı Camii'nde hazırladığı programla kandil coşkusu yaşanırken; her zaman ki gibi halkın ilgisi bu geceye büyük oldu. Sarayönü Merkez Çarşı Camii verilen vaazla başlayan kandil programı din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif okunması ile devam etti.

Camiyi dolduran cemaate yönelik olarak verilen vaazda şunlar ifade edildi: "İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biri olan, günahların affı ve kulların temize çıkarılması anlamına gelen berat kandili, rahmet gecesi olarak da adlandırılıyor. Kur'an-ı Kerim'in dünyaya toptan indirildiği gece olarak da bilinen bugün, bazı alimlerce kıblenin Kudüs'te ki Mescid-i Aksa'dan, Mekke'de ki Kabe istikametine çevrilmesinin, hicretin ikinci yılında berat gecesinde gerçekleştiğini kabul etmeleriyle de ayrıca önem arz ediyor. Bu gecenin diğer mübarek geceler gibi gündelik hayatın akışı içinde insana varlığını yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkanları kazandıran fırsat olarak değerlendirilmesi gerekir. Biz bu geceler sayesinde zaman zaman ihmal ettiğimiz kulluğumuzun farkına varıyor, kendimize çeki düzen veriyor, Cenab-ı Hak'la olan ilişkilerimizi yeniden tazmin etme fırsatı buluyoruz."

Verilen vaazın ardından Merkez Çarşı Camii İmam Hatibi Kasım Kılıç tarafından kıldırılan yatsı namazına müteakiben, Mevlid-i Şerif okundu. Camii çıkışında cemaate ikramlarda bulunuldu.