Berber ve kuaförlere yeni düzenleme

Berber ve kuaförlere yeni düzenleme
Sarayönü Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı önlemlerle açılmalarına izin verilen berber, kuaför ve güzellik merkezleriyle ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını söyledi.Konuyla ilgili...

Sarayönü Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı önlemlerle açılmalarına izin verilen berber, kuaför ve güzellik merkezleriyle ilgili yeni düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Koçaş, şartlara uymak şartıyla jilet ve ustura ile sakal traşı ve cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj işlemlerinin serbest olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi’ndeki “COVID-19 kapsamında “Berber, Kuaför ve Güzellik Salonlarında Alınması Gereken Önlemler” başlığındaki hükümler çerçevesinde berberlerin artık ustura ile traş edebileceklerini duyuran Koçaş; “Sağlık Bakanlığı tarafından yeniden yapılan değerlendirme sonucunda ise koronavirüsün ana bulaşma yolunun, virüsü taşıyan kişinin konuşması, öksürmesi ve hapşırması sırasında ortaya çıkan damlacıklar olduğu belirtildi ve ustura veya tıraş makinesi kullanılarak sakal tıraşına izin verilmesine, tıraş yapılırken 1 metre mesafe korunamayacağından maskeye ek olarak yüz ve göz koruyucu kullanılmasının uygun olduğu belirtildi.

Bu hükümler çerçevesinde şartlara uymak şartıyla berber ve kuaförlerimiz artık jilet ve ustura ile sakal traşı ve cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj işlemlerini yapabilecekler” dedi.