Beşgöz için patlatma yapıldı

Beşgöz için patlatma yapıldı
Sarayönü Belediyesi, Devlet Su İşleri tarafından Beşgöz gölü çalışmaları kapsamında taştan su koruma bariyeri yapımında kullanılmak üzere taş ocağında üretime başladı.Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Sarayönü...

Sarayönü Belediyesi, Devlet Su İşleri tarafından Beşgöz gölü çalışmaları kapsamında taştan su koruma bariyeri yapımında kullanılmak üzere taş ocağında üretime başladı.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Belediyemize ait Büyükzengi mahallesindeki taş ocağında yaklaşık iki yıldır alan genişlemesi sebebiyle patlama yapılamamaktaydı. Dolayısıyla üretim de yapılamıyordu. İki yıllık bir çalışma ile alan genişletilerek ve tüm yasal izinler alınarak geçtiğimiz pazartesi günü yeniden üretim için çalışmalar başlatıldı. Jandarma nezaretinde sıralı patlatma yöntemi ile 300 metrekarelik bir bölümde patlatma yapıldı. Belediyemiz tarafından çıkarılan taşlar, Devlet Su İşleri tarafından Beşgöz çalışmaları kapsamında su koruma bariyeri olarak kullanılacak. Bu yılki taş üretiminin yüzde 90'ı Beşgöz gölü etrafında Devlet Su İşleri tarafından kullanılacak." dedi.