Beşgöz onun her şeyi

Beşgöz onun her şeyi
Sarayönü'nün en önemli su kaynağı olan Beşgöz, doğası, içerisinde ve çevresinde barındırdığı canlı hayat ile ilçeye değer katıyor. Canlı yaşamdan dolayı avcıların ve doğa severlerin uğrak noktası olan Beşgöz'ün...

Sarayönü'nün en önemli su kaynağı olan Beşgöz, doğası, içerisinde ve çevresinde barındırdığı canlı hayat ile ilçeye değer katıyor. Canlı yaşamdan dolayı avcıların ve doğa severlerin uğrak noktası olan Beşgöz'ün en büyük tutkunlarından bir tanesi de Adem Yetgin.

Beşgöz'ün kendisinde anlatılmaz bir yeri olduğunu ifade eden Adem Yetgin, bilinçsiz avcılığın Beşgöz'ün doğasına büyük zarar verdiğini söyledi. Beşgöz için elinden gelen her şeyi yaptığını ancak koruma noktasında yetersiz kaldığını anlatan Yetgin, "Ben bir doğa hayranıyım. Beşgöz'ün değeri bizde başka. Aynı zamanda olta balıkçılığı da yapıyorum ancak kurallara uyuyorum. Beşgöz'ün en büyük sıkıntısı ağlar. Yasak olduğu halde ağ kuruyorlar. Bende denk gelirse acımadan kesiyorum. Bu yüzden bana silah çeken bile oldu. Adım ağ canavarına çıktı." dedi.

Yetkililerin gereken ilgiyi göstermediğini anlatan Yetgin, "Yanlış bir durum olduğunda ilgilileri arıyoruz ama ilgi göstermiyorlar. Ben beşgöze çok sık gelirim. Neredeyse haftamın yarısı burada /geçiyor. Bana görev versinler 7/27 burada dururum. İnsanlarımız bilinçsiz avlanıyor. Av yasaklarına uymuyorlar. Küçük balık tuttuklarında geri bırakmıyorlar. Uyarılarda bulunuyoruz ama bizi kimse dinlemiyor. Göldeki balık sayısı iyice azaldı." şeklinde konuştu.

Göldeki ekosistemin kendini toparlayabilmesi için 2 yıl avcılığa kapatılması gerektiğini ifade eden Adem Yetgin, şunlası söyledi: "yeni yavru salınıp buranın ava kapatılması lazım. Buranın korunması lazım. Yoksa bu değeri kaybederiz. Temizlenmesi çok güzel oldu. Göl olduğu ortaya çıktı. Bunun yıllar önce yapılması gerekirdi. Buraya girişin paralı ve korumalı olması gerekiyor. Çöplerini çevre atanların da cezalandırılması gerekiyor."