Beşgözde balık avı yasaklandı

Beşgözde balık avı yasaklandı
Sarayönü’nde millet bahçesi yapımına başlanan Beşgöz’de balık avı yasaklandı. Millet bahçesi projesinin yapımına başlanmasıyla birlikte ilan edilen av yasağının en az bir yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.Sarayönü...

Sarayönü’nde millet bahçesi yapımına başlanan Beşgöz’de balık avı yasaklandı. Millet bahçesi projesinin yapımına başlanmasıyla birlikte ilan edilen av yasağının en az bir yıl boyunca devam etmesi bekleniyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Beşgöz gölü ilçemizin en müstesna su kaynağıdır. Yıl boyu kuraklıktan etkilenmeyen bu gölümüzün doğal yaşamı da büyük önem taşımaktadır. Birçok kuş türüne ve balık türüne ev sahipliği yapan Beşgöz’de yıllardan bu yana devam eden bilinçsiz avcılık faaliyetlerinin, gölün balık florasına ciddi zararlar verdiğini tespit ettik. Av yasağının uygulandığı süre içerisinde balık sayısının artacağını tahmin ediyoruz. Av yasağının ardından ise kontrollü av dönemini başlatacağız. Belli bir olta adediyle belli sayıda balık avlanmasına izin vereceğiz. Bu mirası gelecek nesillere aktarabilmemiz için bu uygulama büyük önem taşıyor. İlerleyen zamanlarda avcılık konusunda da değişik projeleri hayata geçirebiliriz. Geleneksel bir otla balıkçığı yarışmasıyla her yıl ülkenin çeşitli bölgelerinden avcıları burada ağırlayabiliriz.” şeklinde konuştu.