Beşgöz'ün derinlikleri görüntülendi

Beşgöz'ün derinlikleri görüntülendi
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın girişimleri ile temizlenen Beşgöz gölünün derinlikleri keşfedildi. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı su altı arama kurtarma ekimleri gerçekleştirdiği...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın girişimleri ile temizlenen Beşgöz gölünün derinlikleri keşfedildi. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı su altı arama kurtarma ekimleri gerçekleştirdiği dalış ile gölün içerisi görüntülendi. Su altıyla da sıra dışı bir güzelliğe sahip olduğu ortaya çıkan Beşgöz gölünde, su altı sporları ve dalgıçlık eğitimi verilebilmesi için girişimlerde bulunulması planlanıyor.

Sarayönü'nde kapanmaya yüz tutmuşken, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın girişimleri ile temizlenerek yeniden eski güzelliğine kavuşturulan Beşgöz gölü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Beşgöz gölünün cazibe merkezi haline gelmesi amacıyla projeler hazırlanmaya devam ederken, Beşgöz'ün su altı güzellikleri de yürütülen çalışmalarla keşfedildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Temizliği son aşamaya gelen Beşgöz gölünün su altı çekimlerini yapmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı su altı arama kurtarma ekimleri ilçemize davet ettik. İtfaiye Daire Başkanımız Cevdet İşbitirici'nin katılımıyla Böşgöz'de su altı çekimlerini yaptırdık. Tahmin ettiğimiz gibi Beşgöz'ün su altı çekimleri ve içerisindeki bitki örtüsü inanılmaz güzellikte olduğunu gördük." dedi.

Bu güzelliği değerlendireceğiz

Beşgöz'ün su altı güzelliğini değerlendirmek istediklerini kaydeden Solak, "Gelen ekipler, su altı sporları ve dalgıçlık eğitimi için Beşgöz'ün çok uygun olduğunu bize ifade ettiler. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile görüştükten sonra Beşgöze yapılacak millet bahçesinin yanı sıra su altı sporlarını açmayı planlıyoruz. Dalgıçlık Federasyonu Başkanı ile görüşme yaptık. En kısa zamanda ilçemizi ziyaret etmek istediğini belirtti. Görüntülüleri kısa süre sonra kamuoyu ile paylaşacağız." şeklinde konuştu.

Görüntüleri izlemek için;