Besilik hayvan ithalatı durduruldu!

Besilik hayvan ithalatı durduruldu!
Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticiden gelen tepki ve ithalatla ilgili yeni düzenleme çalışmasından dolayı besilik hayvan ithalatının durdurulduğunu duyurdu.Hayvancılık Genel Müdürlüğü yayınladığı Basın Duyurusunda,...

Tarım ve Orman Bakanlığı, üreticiden gelen tepki ve ithalatla ilgili yeni düzenleme çalışmasından dolayı besilik hayvan ithalatının durdurulduğunu duyurdu.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü yayınladığı Basın Duyurusunda, “Besilik sığır ithalatı uygulama talimatı ve teknik şartnamesinde düzenleme çalışmaları yapılacağından 26.10.2019 tarihinden itibaren başvuru kabul edilmeyecektir” denildi.

Besilik hayvan ithalatının durdurulması içeride hayvan fiyatları ile karkas kesim fiyatlarının üretici lehine olumlu yansıması bekleniyor.

Türkiye, 2018 yılında 1 milyon 200 bin baş besilik hayvan ithal ederek rekor kırarken, 2019 yılında da 400 bin civarında besilik hayvan ithalatı yaptı. 2018’de yapılan rekor ithalat ve yaşanan ekonomik krizden dolayı ete olan talebin düşmesi ülke hayvancılığını büyük bir krizin içine sürüklemişti.