Beyaz saçlarınızdan 1 gecede kurtulun

Beyaz saçlarınızdan 1 gecede kurtulun
Ünlü İslam alimi ve tıp hekimi İbn-i Sina’nın saçlardaki beyazlamayı durduracak formülü gündem oldu. 3 yağdan oluşan formül, saçları besliyor, parlaklık kazandırıyor, aynı zamanda yeniden saç çıkartıyor. İşte ünlü hekimin beyaz saçlara savaş açan formülü…

Stresten ya da genetik olarak beyazlayan saçlar, hayatı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Birçok insan beyaz saçlarından boyayarak kurtulsa da ünlü hekim İbn-i Sina’nın bin yıl önce bulduğu formül bu problemi doğal yollarla çözüyor.

Beyaz saçlardan kurtulmak için ilk akla gelen ilk işlem boyamak. Fakat boya kimyasal içeriği nedeniyle saçın biyolojisini olumsuz yönde etkilediği için bazı kişiler tarafından tercih edilmiyor. Saçını boyamak istemeyenlerin imdadına ise doğal çözümler yetişiyor.

İbn-i Sina'nın yıllar öncesinden günümüze ulaşan reçetesi de hem boyanın kimyasal zararlarından korunmak, hem de saçlarını doğal yöntemlerle eski haline döndürmek isteyenler için bire bir.

İşte İbn-i Sina’nın saç beyazlamasını engellemeye fayda sağlayan formülü…

İbn-i Sina, saçlardaki beyazlamanın 3 yağ ile önlenebileceğini belirtiyor. Ünlü hekimin saç beyazlamasını engellemek için önerdiği yağlar Ban otu yağı, Keçiboynuzu yağı ve Çörek otu yağı

İşte o yağların faydaları:

BAN OTU YAĞI:
Bu yağ saç beyazlamasını engellemeye yardımcı olur. Ayrıca saç çıkartma özelliği de bulunur.

KEÇİBOYNUZU YAĞI:
Genellikle Akdeniz ikliminde yetişen keçiboynuzu, besleyici değeri ile ön plana çıkar. İçerisinde bulunan bileşenler ve vitaminler nedeniyle güçlü bir besin kaynağı olarak bilinir.

Keçiboynuzu içerdiği antioksidan maddeler sayesinde parlak ve güçlü saçların elde edilmesine katkıda bulunur.

ÇÖREK OTU:
Saç kırılmasını önler ve saçlara nem kazandırır. Saç derisindeki kaşıntı sorunlarına çözüm olur. Kepeklenmeyi engeller ve saç beyazlamasının önüne geçer. Ayrıca saçlara parlaklık etkisi verir.

Ünlü hekim, kepek sorunu yaşayan kişiler için de sirkeli macun tarifini öneriyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ