Beyşehir’de bilim rüzgarı esti

Beyşehir’de bilim rüzgarı esti
Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, ilçe protokolünün ve vatandaşların katılımıyla açıldı. Öğrenciler, projeleriyle bilime olan ilgilerini ve üretkenliklerini sergiledi.

Beyşehir ilçesinde eğitim veren Fetullah Bayır Fen Lisesi, öğrencilerinin hazırladığı projelerle TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına ev sahipliği yaptı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen fuar, öğrencilere bilimsel düşünme, araştırma yapma ve proje üretme becerilerini sunma fırsatı sundu.

Fuarda farklı alanlarda hazırlanan çok sayıda proje, katılımcıların beğenisine sunulurken, stant başında görevli öğrenciler projelerini ziyaretçilere birebir anlatarak detaylı bilgi verdi.

Açılışa Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necati Karaca, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Salih Baysal, öğrenciler, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, gençlerin fikirlerine olan ilgilerini ve takdirlerini dile getirdi.

beysehirde-bilim-ruzgari-esti1.jpg

Bilim fuarı kapsamında öğrencilerin tasarladığı projeler; çevre, sağlık, teknoloji, enerji verimliliği ve günlük yaşamı kolaylaştırmaya yönelik çözüm önerileriyle dikkat çekti.

Yetkililer, bu tür etkinliklerin gençlerin bilimle buluşması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.