Biçerler hasada hazır

Biçerler hasada hazır
Hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte şehir dışından Sarayönü'ne gelen ve Sarayönülü biçerdöver sahipleri de makinelerinin bakımını tamamlandı. Bazı biçerdöverler hasat döneminin erken başladığı Güneydoğu Anadolu ve Çukurova...

Hasat mevsiminin gelmesiyle birlikte şehir dışından Sarayönü'ne gelen ve Sarayönülü biçerdöver sahipleri de makinelerinin bakımını tamamlandı. Bazı biçerdöverler hasat döneminin erken başladığı Güneydoğu Anadolu ve Çukurova Bölgesi'nde biçime başlarken bazılar da Konya Ovası'nda ve Sarayönü'nde hasadın başlamasını bekliyor.

Havaların yağışlı gitmesi ile birlikte hasadın geçtiğimiz yıllara göre daha geç başladığı bölgemizde, biçerdöverler bakım ve onarımlarını yaptırıp beklemeye başladılar. Geçtiğimiz hafta sonundan itibaren hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte arpa hasadına da başlanmış oldu.

Biçerlerin tam bakımı yapılıyor

Biçerlerin bakım ve onarımını yapan sanayi esnafları, özellikle eski model biçerdöverlerin tam bakımını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Biçim sırasında biçerdöverlerde bulunan hemen hemen bütün parçalar çalışır vaziyette. Dolayısıyla sıfır biçerlerde değil de eski model biçerler her yıl bakıma ihtiyaç duyuyor. Biçer sahipleri, hasat mevsiminde arızalarla uğraşıp vakit kaybına uğramamak için ve biçimi esnasında biçerdöverin dane dökmemesi için bakım yapıyorlar. Makinelerde bilyelerin olduğu noktaları açıp kontrol ediyoruz. Elekleri ve tabla bıçaklarını değiştiriyoruz. Bu yıl havaların bol yağışlı gitmesinden dolayı hasat biraz gecikti." şeklinde konuştular.