Bilgi olimpiyatları düzenlenecek

Bilgi olimpiyatları düzenlenecek
Sarayönü’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir hafta sürecek bilgi olimpiyatları düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl matematik dalında düzenlenen olimpiyatlar, bu sene sayısal, sözel ve yabancı dil kategorilerinde düzenlenecek.Sarayönü...

Sarayönü’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir hafta sürecek bilgi olimpiyatları düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl matematik dalında düzenlenen olimpiyatlar, bu sene sayısal, sözel ve yabancı dil kategorilerinde düzenlenecek.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, sayısal, sözel ve yabancı dil derslerine karşı her öğrencinin yaklaşımının farklı olduğunu ve bu derslerin korkulacak derslerden öte herkesin yapabileceği dersler olduğunu göstermek için bilgi olimpiyatları projesini başlattıklarını söyledi. Tüm okulların katılımını zorunlu tuttuklarını kaydeden Şişman yaptığı açıklamada, “İlçemiz genelindeki okullarımızda 2. sınıflardan, 11. Sınıflara kadar öğrenim gören tüm öğrencilerimiz arasında sayısal, sözel ve yabancı dil alanlarında bilgi ve beceri yarışmaları düzenleyeceğiz. Okullar her sınıf düzeyinde 3 er tane temsilciyi kendi içlerinde yapacakları yarışmalar neticesinde belirleyecek. Yani her okuldaki tüm öğrenciler bu projeye dahil olacak.” dedi.

Projenin amaçlarından bahseden Şişman, “Öğrencilerimize sayısal, sözel ve yabancı dil derslerini sevdirmek en büyük amacımız. Öğrencilerimizi belirlenen alanlarda çalışmalar yapmaya yönlendireceğiz. Öğrencilerimizin bu derslere teşvik etmek istiyoruz. Öğrencilerimizin akılcı düşünme, mantık üretme ve sınıflandırma yapabilme kabiliyetlerini geliştirmek, öğrencilerimizin yarışma heyecan ve kültürünü geliştirmek, öğrencilerimizin ekip çalışma ruhunu geliştirmek amaçlarımız içerisinde yer alıyor. Öğrencilerimize kazanma ve kaybetme duygularını yaşatıp her iki duygunun da zevk ve pişmanlığını tattırarak daha istekli hale getireceğiz.” şeklinde konuştu.