Bilgi şenlikleri düzenlendi

Bilgi şenlikleri düzenlendi
Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bilgi şenlikleri, geçtiğimi hafta içerisinde düzenlenen yarışmalarla tamamlandı.Sarayönü Komek salonunda 26-27 Mart tarihlerinde...

Sarayönü Kaymakamlığı ve Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bilgi şenlikleri, geçtiğimi hafta içerisinde düzenlenen yarışmalarla tamamlandı.

Sarayönü Komek salonunda 26-27 Mart tarihlerinde düzenlenen yarışmalara 4’üncü sınıflardan 11’nci sınıflara kadar her okul üçer öğrenci ile katıldı. Yarışmalarda öğrencilere sözel ve sayısal derslerden 20’şer adet soru soruldu.

Öğrencilere sınıflarına göre, Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden sorular soruldu.

4.Sınıflarda Şehit Abdullah Tayyip Olçok İlkokulu 95 puanla birinci oldu. 5. sınıflardan iki birinci çıktı, tüm soruları doğru yanıtlayan İsmail Kara Ortaokulu, Halıcı İstiklal Ortaokulu zirveyi paylaştı. 6. sınıflarda Başhüyük Ortaokulu 85 puanla birinci oldu. 7. sınıflarda Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Ortaokulu 95 puan alarak birinci oldu. 8. sınıflarda da iki birinci çıktı. Ladik Ahmet Ahmet Hüdai İmam Hatip Ortaokulu ve İsmail Kara Ortaokulu 90'ar puanla birinci oldu. 9. sınıflarda Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 90 puanla birinci oldu. 10. sınıflar da Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi ve Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi 90 puanla birinci oldu. 11. sınıflarda Mehmet Büyükeğen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 70 puanla birinci oldu.

Matematik’in yanı sıra Türkçe, İngilizce, Edebiyat ve Fen Bilimleri’nde bilgi şenlikleri gerçekleştirdiklerini anlatan Şişman, “Öğrencilerimize matematik başta olmak üzere zorlandıkları dersini sevdirmek en büyük amacımız. Öğrencilerimizi ön yargılı oldukları derslerde çalışmalar yapmaya yönlendireceğiz. Öğrencilerimizin akılcı düşünme, mantık üretme ve sınıflandırma yapabilme kabiliyetlerini geliştirmek, öğrencilerimizin yarışma heyecan ve kültürünü geliştirmek, öğrencilerimizin ekip çalışma ruhunu geliştirmek amaçlarımız içerisinde yer alıyor. Öğrencilerimize kazanma ve kaybetme duygularını yaşatıp her iki duygunun da zevk ve pişmanlığını tattırarak daha istekli hale getireceğiz.” dedi.