Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için tarih verdi ve uyardı

Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için tarih verdi ve uyardı
Normalleşme adımlarını görüşen Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için tarih verdi. Okulların açılması için oluşması gereken şartları değerlendiren Bilim Kurulu kritik tarih için tavsiye kararı aldı.Yeni tip koronavirüs tedbirleri...

Normalleşme adımlarını görüşen Bilim Kurulu yüz yüze eğitim için tarih verdi. Okulların açılması için oluşması gereken şartları değerlendiren Bilim Kurulu kritik tarih için tavsiye kararı aldı.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitimle devam eden eğitim kuruluşlarının açılış tarihiyle ilgili Sağlık Bakanlığı Koronavirüs  Bilim Kurulu bir tarih tavsiye etti. Bilim Kurulu Toplantısı'ndan 15 Şubat tarihi için 'erken' tavsiyesi çıktı.

İkinci dönem yüz yüze eğitimin başlamasına erken diyen Bilim Kurulu'nun, öğretmenler aşılanmadan yüz yüze eğitime geçilmemesi yönünde hemfikir olduğu belirtildi. Vaka sayısının da yüz yüze eğitime başlanması için yüksek olduğu belirtildi. Bilim Kurulu'nda şubat ayında değil ama mart ayında yüz yüze eğitime geçilmesi tekrar görüşülebilir tavsiyesi çıktı.

15 Mart'ta mümkün!

Toplantıda özellikle; öğretmenlerin aşılanması ve toplumdaki aşılanma sayısının artması ve vakalarda azalma kaydedilmesi şartıyla 15 Mart'ta yüz yüze eğitime geçişin mümkün olabileceği vurgulandı.