Bilin bakalım Konya bu kez neyle gündem oldu!

Bilin bakalım Konya bu kez neyle gündem oldu!
İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İller Arası Rekabet Endeksini açıkladı. Tarım alanında zirvede yer alan Konya, rekabet sıralamasında 8. sırada yer buldu.KONYA 8. SIRAYA YÜKSELDİRekabet...

İstanbul Üniversitesi Şehir Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İller Arası Rekabet Endeksini açıkladı. Tarım alanında zirvede yer alan Konya, rekabet sıralamasında 8. sırada yer buldu.

KONYA 8. SIRAYA YÜKSELDİ

Rekabet sıralamasında ilk 10'da yer alan diğer şehirler; Antalya, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Konya, Muğla ve Adana olarak belirlendi. Adana 11'incilikten 10'unculuğa, Bursa 6'ncılıktan 5'inciliğe, Konya ise 10'unculuktan 8'inciliğe yükseldi. Listede Eskişehir ve Muğla gücünü korurken, Kocaeli 4'üncülükten 6'ncılığa geriledi.

TARIMDA ZİRVEYİ BIRAKMIYOR

Araştırmaya göre, sağlık endeksinde İstanbul, Ankara ve Antalya ilk sırada yer alırken, 10 bin kişiye düşen yatak sayısında en yüksek değere sahip kent 53 yatakla Elazığ oldu. Elazığ'ı, 47 yatakla Bolu, Erzurum, Edirne ve Isparta takip etti. 10 bin kişiye düşen doktor sayısı Ankara'da 33, Edirne'de 30, Isparta'da ise 28 olarak kayıtlara geçti.

Zirvede yer alan iller altyapı endeksinde İstanbul, Karaman ve Ankara, ulaşımda İstanbul, İzmir ve Kocaeli, eğitimde Burdur, Erzincan ve Amasya, sosyal yaşam endeksinde ise İstanbul, Ankara ve İzmir olarak sıralandı. İlkokullarda derslik başına düşen öğrenci sayısının en yüksek olduğu iller Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır ve İstanbul oldu.

En çok konut satılan iller İstanbul, Ankara ve İzmir olarak belirlenirken, tarım endeksinde Konya, Şanlıurfa ve Aydın, organik tarımda Aydın, iyi tarım uygulamalarında Şanlıurfa, Adana ve Konya öne çıktı.

Haber: Mücahit Enes TURBİL

Etiketler :