Bir macera daha bitti

Bir macera daha bitti
Sarayönü Belediyespor, acısıyla tatlısıyla bir sezonu daha geride bıraktı. Bölgesel Amatör Lig'de 7'nci sezonunu geçiren yeşil siyahlılar, tecrübesini bir kat daha arttırdı. 7'nci sezonunu, ligin 7'nci grubunda geçiren temsilcimiz,...

Sarayönü Belediyespor, acısıyla tatlısıyla bir sezonu daha geride bıraktı. Bölgesel Amatör Lig'de 7'nci sezonunu geçiren yeşil siyahlılar, tecrübesini bir kat daha arttırdı. 7'nci sezonunu, ligin 7'nci grubunda geçiren temsilcimiz, ligi 4'ncü sırada tamamladı. Sezon başında yaşananlardan sonra hiç bir beklenti olmamasına rağmen başarı geleneği ile grubuna yön veren takımlardan bir tanesi olan Sarayönü Belediyespor, bu yıl şampiyon olamasa da grubun şampiyonunu belirledi.

 

Sezon başında kongre yapan ve işadamı Rıfkı Kurşun başkanlığında yeni bir yönetim oluşturan Sarayönü Belediyespor, hedefi şampiyonluk olarak belirlemişti. Teknik Direktör olarak Erkam İpekten ile anlaşan temsilcimiz, transfer taarruzuna hızlı şekilde başlayarak kaliteli bir kadro oluşturuldu. Yaşanan büyük mali kriz nedeniyle şampiyonluk için kurulan takım dağılırken, yönetim de görevini bıkmak zorunda kaldı. Takımın dağılmasının ardından yeni bir takım oluşturularak hedef küçültüldü. Şampiyonluk hedefinden bir anda kümede kalma hedefine inen Sarayönü Belediyespor, Teknik Direktör Erkam İpekten ile yola devam ederken, tarihinde ilk defa Türkiye Ziraat Kupasında oynayacak olmanın heyecanını yaşadı.

Sürpriz takım oldu

"Kümede kalsın yeter" denilen takımla Ziraat Türkiye kupasında Kilis Belediyespor ile karşılaşan ve rakibini eleyen temsilcimiz, büyük bir gündem oluşturdu. Daha sonra Elazığspor eşleşen temsilcimiz, Elazığ'da 1'nci Ligde mücadele eden rakibine ecel terleri döktürerek 6-4 yenildi. Beklentilerin neredeyse sıfıra yakın olduğu takımın bu başarı alması ile büyük şaşkınlık yaşanırken, sezonunun ilk maçında deplasmanda gelen Akşehirspor galibiyeti, bunun tesadüf olmadığının göstergesi oldu. Alınan başarılı sonuçların ardından diplerde gezen beklentiler yükselmeye başladı.

Teknik direktör değişti

Bir ara "şampiyonluk olabilir mi acaba?" sorularının akıllarda belirdiği Sarayönü'nde kendiliğinden büyüyen hedefler, Teknik Direktör Erkam İpekten ile yolların ayrılmasına neden oldu. Bu ayrılığın ardından sezona Serik Belediyespor ile başlayan ve daha sonra istifa eden Niyazi Kart, yıllarını verdiği Sarayönü Belediyespor'a yeniden teknik direktör yapıldı. Devre arası transfer döneminde önemli oyuncuları transfer ederek takıma kazandıran Niyazi Kart, revizyon uyguladığı takıma iyi bir ivme yakalayarak gruptaki takımların korkulu rüyası haline geldi. Öyle ki sahadaki mücadelesiyle şampiyonluğa koşan Isparta Davrazspor'u liderlikten eden temsilcimiz, grubun şampiyonunu Bucak Belediye Oğuzhanspor olarak belirledi. Kümeden kalma hedefiyle yola çıkan Sarayönü Belediyespor, haftalar öncesinden Konya liderliğini garantileyerek son dönemlerini de rahat geçirdi.

Ligi rahat bitirdik

Ligin tamamlanmasının ardından bazı takımlar sevinirken bazı takımlar ise üzüldü. Grubumuzda şampiyon olan Bucak Belediye Oğuzhanspor play-off maçlarına gitmeye hak kazanırken, son dakikada şampiyonluktan olan Isparta Davrazspor bir anda kendini play-out maçı oynamak zorunda buldu. Bunun yanı sıra Isparta temsilcilerinden Eğirdirspor, statü gereği direk olarak küme düştü. Yine son iki sırada yer alan Akıncılar ve Konyaaltı Belediyespor'da düşen diğer takımlar oldu. Serik Belediyespor, Hisar Belediyespor, Akşehirspor ve Kütahya Dumlupınarspor, altlarından gelen takımla baraj maçı oynayarak kaderini belirleyecek. Grubun suyla sabunla işi olmayan takımları ise Sarayönü Belediyespor, Kepez Belediyespor, Tavşanlı Linyitspor ve Sandıklıspor oldu. Bunun yanı sıra grubun en çok gol atan takımı 47 golle Kepez Belediyespor oldu. En az gol yiyen ise yine Kepez Belediyespor ile şampiyon Bucak Belediye Oğzuhanspor oldu. Öte yandan Sarayönü Belediyespor ve Isparta Davrazspor, kendi evinde hiç yenilmeyen takımlar oldu.