Bir sezon daha tamamlandı

Bir sezon daha tamamlandı
Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'in gediklilerinden olan Sarayönü Belediyespor, 2017-2018 sezonunun tamamlanmasının ardından ligdeki 8'nci sezonunu da bitirdi. Ligi Konya lideri olarak bitirmeyi ikinci yarının başında garantileyen Sarayönü...

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'in gediklilerinden olan Sarayönü Belediyespor, 2017-2018 sezonunun tamamlanmasının ardından ligdeki 8'nci sezonunu da bitirdi. Ligi Konya lideri olarak bitirmeyi ikinci yarının başında garantileyen Sarayönü Belediyespor, 26 maçta 43 puan toplayarak ligi 6'ncı sırada bitirdi.

Toplam 11 karşılaşmada galibiyet elde eden temsilcimiz, 10 maçını berabere bitirdi. Geriye kalan 5 karşılaşmada da mağlup olan temsilcimiz rakip ağlara 40 gol gönderdi. Buna karşılık kalesinde 30 gol gören Sarayönü Belediyespor başarılı bir sezon daha çıkarmış oldu. Bölgesel Amatör Lige çapa atan Sarayönü Belediyespor, 2018-2019 sezonunda ligdeki 9'ncu sezonunu yaşayacak.

Öte yandan temsilcimizin grubunda şampiyon, Antalya temsilcilerinden Serik Belediyespor oldu. 26 maçta 20 galibiyet elde eden Serik Belediyespor, ilk yarının sonunda namağlup liderlik ile şampiyonluğu büyük ölçüde garantilemişti. Sezon içerisinde 2 beraberlik 4 mağlubiyet alan Serik Belediyespor attığı 65 gole karşılık olarak kalesinde 23 gol gördü. Toplam 62 puanla şampiyon olan Serik Belediyespor, play-off maçlarına gitmeye hak kazandı.

Öte yandan grupta 4 takım direk olarak bir alt lige düştü. Anamur Belediyespor, Ereğlispor, Manavgatspor ve Gölhisarspor Bölgesel Amatör Lig'e veda etti. 5 takım ise Bölgesel Amatör Lig'de kalabilmek için baraj maçı mücadelesi verecek. Karaman Belediyespor, Silifke Belediyespor, Bucak Belediye Oğuzhanspor, Akşehirspor ve Manavgat Belediyespor, play-out maçlarına önümüzdeki günlerde çıkacak. Serik Belediyespor'un 3'ncü lige çıkamaması durumunda ise Manavgat Belediyespor il barajından direk olarak düşerken Kepez Belediyespor baraj maçı oynayacak.