Biri ölmeden bariyer yapılmayacak mı?

Biri ölmeden bariyer yapılmayacak mı?
Sarayönü’nde batı istasyon mahallesi ile saraç mahallesini bağlayan demiryolu hemzemin geçidi büyük tehlike oluşturmasına rağmen TCDD tarafından henüz bariyer yapımı ile ilgili bir çalışma gerçekleştirilmedi. 3. Etap TOKİ...

Sarayönü’nde batı istasyon mahallesi ile saraç mahallesini bağlayan demiryolu hemzemin geçidi büyük tehlike oluşturmasına rağmen TCDD tarafından henüz bariyer yapımı ile ilgili bir çalışma gerçekleştirilmedi. 3. Etap TOKİ konutlarına yerleşimin artmasının ardından artan trafikten dolayı herhangi bir tren kazasına mahal vermeden kontrolsüz geçidin güvenli hale getirilmesi isteniyor.

Sarayönü’nde 3. Etap TOKİ konutlarında yerleşimin artmasıyla beraber saraç mahallesine gidip gelen araç trafiği önemli derecede arttı. Bu araç trafiği artışı nedeniyle batı istasyon mahallesinde bulunan hemzemin geçitte bariyer ihtiyacı doğdu.

Araç ve yaya trafiğinin yoğunlaştığı hemzemin geçitte herhangi bir kaza yaşanmasının önüne geçebilmek için bariyer uygulamasının bir an önce yapılması önemli görülüyor. Tren geçişi esnasında sürücülerin veya yayaların dalgınlığı ile oluşabilecek bir kazaya mahal verilmemesi için tren geçişi sırasında araçların bariyer ile geçişinin önlenmesi gerekiyor.

Ofis caddesinde ve sanayi yolunda tren geçişleri sırasında yolu trafiğe kapatan bariyerlerden bir üçüncüsünün batı istasyon mahallesinde uygulanmasını vatandaşlar da talep ediyor. Büyük bir yatırım maliyetine gerek duyulmadan yapılabilecek demiryolu bariyerinin herhangi bir acı kaza yaşanmadan yapılması isteniyor.

Konuyla ilgili olarak Sarayönü Belediyesi’nin de Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na talep yazısı ilettiği öğrenilirken TCDD’nin bu konuda hassasiyet göstererek hemzemin geçide bir an önce bariyer yapması bekleniyor.