Birlik, dünya süt gününü kutlayacak

Birlik, dünya süt gününü kutlayacak
Sarayönü'nde dünya süt günü nedeniyle Salı Günü (Yarın) Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından öğrencilere süt dağıtılacak.Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin Kaymakamlığı okullar bizim olsun projesi kapsamında...

Sarayönü'nde dünya süt günü nedeniyle Salı Günü (Yarın) Sarayönü Süt Üreticileri Birliği tarafından öğrencilere süt dağıtılacak.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği'nin Kaymakamlığı okullar bizim olsun projesi kapsamında sorumlusu olduğu iki okulda öğrencilere sıcak süt ikramı yapılacak. Bu şekilde süt tüketimi ile ilgili farkındalık sağlanırken aynı zamanda dünya süt günü kutlanacak.

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, yaptığı açıklamada, "Dünyaya gelen her yavrunun ilk tanıştığı mucizevi gıda süttür. Süt ve süt ürünleri insan beslenmesinde büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle süt ve süt ürünlerini çocuklarımızdan eksik etmeyelim. Süt, bütün besin maddelerini, yaşamsal işlevler için gerekli olan vitaminleri, enzimleri, antikorları ve daha birçok yararlı maddeyi bünyesinde yeterli ve dengeli biçimde barındırıyor. Başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere herkesin vücudu için gerekli olan süt, vazgeçilmez tek besin kaynağıdır." dedi.