Birlikten buzağı desteği uyarısı

Birlikten buzağı desteği uyarısı
Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2018 yılı buzağı desteklemeleri ile ilgili olarak üreticilere uyarıda bulunarak bir an önce müracaatların yapılması gerektiğini söyledi. Müracaatların 29 Ağustos...

Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, 2018 yılı buzağı desteklemeleri ile ilgili olarak üreticilere uyarıda bulunarak bir an önce müracaatların yapılması gerektiğini söyledi. Müracaatların 29 Ağustos Çarşamba gününe kadar tamamlanması gerektiğini kaydeden Erdoğdu, 9 günlük kurban bayramı tatili de düşünülerek son günlere bırakılmamasını vurguladı.

Erdoğdu, yaptığı açıklamada, "Süt üreticileri birliği olarak üyelerimizden 2018 yılı buzağı destekleme başvurularını almaya devam ediyoruz. Üyelerimizin ilçe tarım müdürlüğüne buzağı destekleme dosya bedelini yatırmaları gerekmektedir. Makbuzla birliğimize gelerek hazırda bulunan başvuru dilekçesini doldurup imzalamaları gerekmektedir. Başvuru için son tarih 29 Ağustos 2018 Çarşamba günüdür. Üyelerimizin gelirken yanlarında kimlikleri ve işletme numaralarının olması faydalarına olacaktır." dedi.

Destekleme ödemelerinin buzağıların doğduğu işletme numarası üzerinden yapılacağını kaydeden Mustafa Erdoğdu, "Suni tohumlama yapılmadan doğan buzağı başına 350, suni tohumlama yapılarak doğan buzağı başına 500, ayrıca suni tohumlama buzağılarının döl kontrolü testini geçen boğa spermalarından olması halinde ilave 50 lira ödeme yapılacaktır" dedi.

Tebliğ hükümleri gereğince yerine getirilmesi gereken hükümlerle ilgili bilgi veren Başkan Erdoğdu şunları kaydetti: "Buzağıların 2018 yılı içerisinde doğmuş olmaları gerekiyor. Küpelenerek TÜRKVET ve E-ıslah'a kaydedilmiş olması, doğduğu işletmede canlı olarak 4 ay yani 120 günü tamamlamış olması, programlı aşılarının (Şap, Brusella ve Çiçek aşıları) tamamlanmış olması gerekmektedir. Birinci dönemde başvuru yapamayanlar ikinci dönemde başvuru yapabilirler. Birinci dönemde başvuruda bulunduğu halde eksikleri nedeniyle desteklemeden yararlanamayanlar, ikinci dönemde eksikliklerini gidermesi halinde desteklemeden yararlandırılır."