Bitcoin 2 yıl sonra kritik eşiğin üstünde! Yatırımcının gözü dijital parada

Bitcoin 2 yıl sonra kritik eşiğin üstünde! Yatırımcının gözü dijital parada
Şubat ayı itibariyle önemli bir yükseliş trendi yakalayan Bitcoin, 2 yıl aradan sonra 50 bin dolar seviyesini aştı. Şimdi 51 bin 300 dolar direncini test eden dijital para, yatırımcısını heyecanlandırdı. İşte yükselişin nedenleri…

Kripto para yatırımcısının yıllardır düşe kalka ilerlemeye çalıştığı dijital para macerasında önemli bir eşik geçildi ve son olarak 2021 Aralık ayında 50 bin dolar üzerinde işlem gören Bitcoin, 2 yılı aşkın bir sürenin ardından yeniden 50 bin dolar seviyesine yükseldi.

Bitcoin'in fiyatı, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) ilginin devam etmesiyle Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doların üzerine çıktı. Bitcoin, iki yıldan fazla bir süredir ilk kez 50.000 dolar seviyesine yükseldi. Bitcoin 50 bin 368 dolara kadar yükseliş gösterdi. Böylece Kasım 2021'de gördüğü 69 bin dolar olan tarihi yüksek seviyesine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Analistler, Bitcoin'deki son yükselişte piyasadaki ETF ilgisinin yanında Bitcoin madenciliği ödülünü yarıya indirecek olan yarılanma (halving) etkinliğinin de etkisi olduğunu söyledi.

Diğer yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine bahar aylarında başlayacağına ilişkin beklentiler de piyasadaki risk iştahını tetikledi ve kripto varlıkların önünü açtı.

Son hareketle birlikte Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana en yüksek değerine ulaştı. Bitcoin'in haftalık değer kazancı ise yüzde 17,4'ü aştı. Bitcoin, Ekim 2023'ten bu yana yüzde 80'den fazla değer kazandı ancak Kasım 2021'deki 68 bin 990 dolar olan rekor seviyesinden hala çok uzakta bulunuyor.

Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 3,5 artarak 1,87 trilyon doları aştı.

KRİPTO PARADA SON VERİLER
En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, spot Bitcoin ETF'lerine yatırımların artmasıyla son 24 saatte yüzde 4,2'den fazla değer kazandı ve 50 bin 100 dolardan işlem gördü.

Ethereum da son 24 saatte yüzde 6,6 değer kazanarak 2 bin 680 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum da 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

Solana yüzde 8,5 artışla 104,5 dolardan işlem görürken Ripple yüzde 1,77 artışla 0,52 dolardan, yüzde 3,2 artışla 0,082 dolardan işlem gördü.

UZMANLAR YÜKSELİŞİN SEBEBİNİ AÇIKLADI
Küresel bir çevrimiçi finansal hizmet şirketi olan IG'nin piyasa analistlerinden Tony Sycamore, "Bu gerçekten ilginç bir hareket. Faiz indirimi beklentisi kesinlikle yardımcı oluyor, ancak son dört-beş seansta Bitcoin'i gerçekten neyin ateşlediğini açıklamıyor. Bu açıdan, piyasanın daha çok yarılanmaya ve bazı ETF girişlerine odaklandığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Analsitler, nisanda gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak yarılanma süreci nedeniyle kripto varlık fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor.

Kripto hizmetleri firması Nexo'nun kurucu ortağı Antoni Trenchev, ″50 bin dolar, geçen ay spot ETF'lerin piyasaya sürülmesinden sonra Bitcoin için önemli bir kilometre taşı. Şuan sadece bu önemli psikolojik seviyenin üzerinde bir hareket ortaya çıkmadı, aynı zamanda bu yeni bitcoin ürünleri hakkında bir arayışa yol açtı" dedi.

CoinTR günlük bültenindeki değerlendirmede ise, "Bitcoin, dün 48 bin 262 dolardaki direnç seviyesini kırarak güne yükselişle başladı ve kapanışı 49 bin 900 dolar civarında yaptı. Bu sabah saatlerinde 50 bin 11 dolarda seyrediyor ve bu seviyelerde kalıcı olmaya çalışıyor. İlk hareket yönü 50 bin 500 dolarlarda bulunan likidite seviyesi olabilir. Buradan bir satış baskısıyla karşılaşmadığı takdirde 51 bin 747 seviyelerine kadar bir yükseliş beklenebilir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ