BİZ BİZE YETTİK Mİ GERÇEKTEN?

Hz. Lut’u ve kavmini bilmeyeniniz yoktur herhalde? Lut, Kavminin yüzüne yanlışlarını söyleyip onları doğru yola davet ettiğinde kavminin Lut’a cevabı “Çıkarın şunları kentimizden. Çünkü bunlar temizlik(doğruluk) tutkunu kimselerdir.” (Araf Suresi 82.Ayet) olmuştu. Yani Hz. Lut ve onu destekleyenler doğruları söyleyip kavimlerini doğruya çağırdıkları için dışlanmıştı. Bizim durumumuzda bu şekilde, doğruları söylemekten, insanları doğrulara davet etmekten korkar olduk. Zira karşımızdaki hangi görüşteyse bizi hemen karşıtlıkla yaftaladı. Bu nedenle epeydir yazmıyordum ancak bu yoğun gündemde birkaç cümle yazmadan da duramadım. Şimdiden sürçülisan edersem af ola.

Koronalı günler başladığından beri dilimize dolanmış bir slogan var malumunuz: “Biz bize yeteriz!”. Peki kim bu bize yetecek biz? Doğrusu ben hiç bana yeten ya da yetmek isteyen bir bizle muhatap olamadım.

Evime her ay Koski, Kablonet, Turkcell, Vodafone, Medaş ve Gaznet faturaları gelir. Ayrıca ev kirası ve aidatta var tabiki. Evime her ay zamanlarını hiç atlatmadan fatura gönderen bu kurumların, bir tanesi haricinde, hiç biri bu dönemde “Biz sana yeteriz!” demedi maalesef. O bana yetmeye çalışan da Koski. Sağ olsun İbrahim başkan su fiyatlarını Aralık 2019 fiyatlarına çekti. Eminim başkanın gönlünden halka birkaç ay ücretsiz su vermek geçmiştir ama malum o da kendinden öncekilerin bıraktığı borçlarla uğraşıyor, ona da yetecek birileri lazım.

Ev sahibime gelince, her yılın 8 Mayıs’ı kiraya zam günü. 8 Mayıs’tan birkaç gün önce attığı mesajda sağ olsun kiraya %15 zammı kilitleyiverdi. Tabiki“Korona seni etkiledi mi?”, “İşsiz misin?”, “Maaşını alabiliyor musun?”, “Hasta mısın?”, “Sağ mısın?”diye sormadı bile.“Adamın belki ihtiyacı vardır, tek gelir kaynağı da senden alacağı kiradır.” dediğinizi duyar gibiyim. Yok öyle bir şey sadece benim oturduğum apartmanda üç dairesi var.

Çok şükür birilerinin yardımına ya da lütfuna muhtaç değiliz, işimiz, gücümüz yerinde ancak “Biz bize yeteriz!” sloganlarının bağıra çağıra atıldığı bir ülkede insan bazen ufak tefek jestler bekliyor ama maalesef. Ne kullandığım cep telefonu operatörü, ne ev internetimi sağlayan şirket, ne elektrik, ne doğalgaz hiç birinden en ufak bir şey görmedik. Hepsi “Biz bize yeteriz!” deyip bizi sömürmeye devam etti. Bankalara hiç değinmeyeceğim, zaten siz onların durumlarını benden çok daha iyi biliyorsunuz.

Cuma namazını kılamıyoruz diye veryansın eden hacı emmilerden çoğu da bir yetimin gönlüne girmeyi başaramadı bu süreçte. “Biz bize yeteriz!” sloganını ortaya atanlar da, ağızlarına sakız edenler de sınıfta kaldı maalesef.

Bu süreçte kendi sağlıklarını hiçe sayıp canla başla çalışan sadece sağlık bakanımız, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız, güvenlik görevlilerimiz ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çabalayan hayırseverlerimiz oldu. Onların bu süreçteki hakları asla ödenmez. İşte onlar gerçek anlamda bize yetti. Onların haricinde kalanların çoğu yine sadece kendilerine yettiler.

Bu vesile ile ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan, dertleriyle dertlenen başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm gönül dostlarına teşekkür ederim. Siz muhtaçlara yetiştiniz, inşallah zor günlerinizde Rabbim de size yetişir.

Güzel ülkemin en kısa zamanda bu zor günleri atlatıp eski sağlıklı ve güzel günlerine kavuşması dileğiyle. Selam ve dua ile esen kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi