Botanik parka 1000 fidan

Botanik parka 1000 fidan
Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta içerisinde 1000 adet sedir fidanı toprakla buluşturuldu. Sarayönü Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (çevkor) işbirliğiyle gerçekleştirilen programda, sedir fidanları Botanik Parka dikildi.Konya...

Sarayönü’nde geçtiğimiz hafta içerisinde 1000 adet sedir fidanı toprakla buluşturuldu. Sarayönü Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (çevkor) işbirliğiyle gerçekleştirilen programda, sedir fidanları Botanik Parka dikildi.

Konya ve Sarayönü’nde faaliyet gösteren bazı özel şirketlerin sponsorluğuyla temin edilerek dikilen fidanların, gelecekte ilçenin doğasına katkı sağlaması bekleniyor.

Sarayönü Belediyesi ve Çevre Koruma Dergisi (çevkor) işbirliği ile geçtiğimiz hafta Sarayönü’nde ağaçlandırma etkinliği düzenlendi. Botanik Park’ta düzenlenen etkinliğe Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Çevre Koruma Dergisi Genel Müdürü Ayhan Tokuştepe, Müdür Yardımcısı Handan Yiğit, Halkla İlişkiler Müdürü Taylan Yalçın, Sarayönü Belediyesi Park ve Bahçeler Sorumlusu Ziraat Mühendisi Mehmet Ünver ile Konya ve Sarayönü’nden sponsorlar katıldı.

Dikilen fidanlar, Çevkor Dergisi öncülüğünde Konya’da faaliyet gösteren özel şirketlerin sponsorluğuyla temin edildi. Gerçekleştirilen etkinlikte Botanik Park’a toplam 1000 adet bir metre büyüklüğündeki toros sedir fidanı toprakla buluşturuldu. Fidan dikme etkinliğinin ardından Çevkor Dergisi tarafından katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, “Biz, doğaya yani daha güzel bir geleceğe yapılan bütün yatırımların yanındayız. Bu proje ile ilçemizdeki yeşil alan daha da genişlemiş olacak. Ayrıca her şey ağıcı dikmekle bitmiyor. Onu yarınlarımıza taşıyabilmek için bakımına da dikkat etmek gerekiyor. Doğanın ne kadar değerli olduğunun farkındayız.” dedi.