'Boykot' çağrısına lokantacılardan fiyat önerisi!

'Boykot' çağrısına lokantacılardan fiyat önerisi!
Restoran ve kafelerde fahiş fiyatı protesto etmek için bugün ve yarın yapılacak boykot hareketine Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Karabağlı’dan fiyat önerisi geldi. Karabağlı, fiyat tarifelerinin illere ve işletme sınıfına göre onaylanmasını istedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın lokanta, restoran ve kafelerde uygulanan KDV oranını artırmasının ardından sosyal medyadan organize olan tüketiciler, iki gün bu yerleri boykot etme kararı almıştı. 'Boykot' çağrıları sonrası işletmelerden fiyat tarifelerine onaylama talebi geldi.

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Sayit Karabağlı, Lokantacılar Federasyonu'ndan fiyat tarifelerini onaylama talebinde bulundu. Karabağlı, " Türkiye'de yeme-içme sektöründeki fiyat tarifelerinin illere ve işletme sınıfına göre federasyon tarafından onaylanmalı" dedi.

Karabağlı, sosyal medyadan yeme-içme sektörü için yapılan boykot çağrısını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, federasyon olarak şikayetleri hususunda irtibat kuran vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturduklarını bildirdi.

“FİYATI ETİKETİ YÖNETMELİĞİ DÜZENLEMELİ”
Yeme-içme sektöründe fiyat artışını tetikleyen girdi maliyetleri, komisyonlar ve vergi gibi sorunlara işaret eden Karabağlı, sektörün, tedarik edeceği ürünlere daha kolay ve ucuz fiyatla ulaşabilmesini sağlamak için odaların ve federasyonların tanzim ve tedarik kooperatifleri kurmasının desteklenmesi önerisinde bulundu.

Karabağlı, konutlarda kira artışına sınırlama getiren düzenlemelerin işyerlerini de kapsaması, kira stopajlarının kira geliri elde eden mülk sahibi tarafından karşılanması ve işyeri tahliyelerinin zorlaştırılması konularında düzenleme yapılmasını da istedi.

Fiyatı Etiketi Yönetmeliği'nde düzenleme talep eden Karabağlı, şunları kaydetti:

"Denetlenebilir olması için fiyat tarifeleri 81 ilde faaliyet gösteren odalar tarafından sınıflarına göre belirlenmeli ve federasyonumuz tarafından onaylanmalı. Onaylı fiyat tarifeleri kayıt altına alınarak üyelere verilmelidir.

Tarifeler, aslının aynı olmak kaydıyla iş yerlerinin kapısına asılmalı veya iş yeri girişine görünür şekilde konulmalıdır. Denetim sırasında denetçilerin onaylı tarife ile asılı tarifeyi karşılaştırması daha sağlıklı ve yürütülebilir olacak."

Kaynak:HABER MERKEZİ