Bozkurt, "bu sistemin freni yok"

Bozkurt, "bu sistemin freni yok"
Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Sarayönü'ne gelerek vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlarla bir kahvehanede bir araya gelen Milletvekili Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni freni patlamış bir kamyona...

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Sarayönü'ne gelerek vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlarla bir kahvehanede bir araya gelen Milletvekili Bozkurt, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni freni patlamış bir kamyona benzetti. Uzun vadeli düşünülmesi gerektiğini anlatan Bozkurt, geleceği düşünmek gerektiğini ve bir kafanın 5-6 şapkayı birden kaldıramayacağını söyledi.

Bozkurt yaptığı konuşmada, "1923'te kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni tasfiye etmeye çalışıyorlar. Dikta rejimi yaratmak istiyorlar. Bu bölünme anayasasıdır. On yıl önce Suriye'nin bu hale geleceğini 6 milyon insanın göç etmek zorunda kalıp milyonlarca insanın öleceğini, Irak'ın, Libya'nın bu hale geleceğini söyleseler inanır mıydınız? 10 sene, 20 sene sonra birisi çıkıp Türkiye'yi eyaletlere böleceğim dese hiç kimse buna bir şey yapamaz. Çünkü Cumhurbaşkanı kararnamesiyle her şey mümkün olacak. Hiç kimse buna itiraz edemeyecek" dedi.

"Bu emperyalist bir plan"

Yeni anayasanın emperyalist bir plan olduğunu savunan Bozkurt, "Sevr anlaşması nerelerde hazırlandıysa bu da oralarda hazırlanıp halkın önüne getirilmiştir. "Evet diyenleri denize dökecekmişim." Benim sözlerimi saptırıp üzerimden siyaset yapıyorlar. Ben bunu söyledim ama bu ülkenin kuyusunu kazan emperyalistler için söyledim. Bu lafımın da sonuna kadar arkasındayım. Gerekirse 1919'da olduğu gibi yine Samsun'a çıkar, bu emperyalistleri İzmir'den denize dökeriz" şeklinde konuştu.

"Yüz sene sonra ne olacak"

Bir kafanın 5-6 şapkayı kaldıramayacağını kaydeden Bozkurt şunları söyledi: "Bütçe, yargı, başkomutanlık, devlet başkanlığı, cumhurbaşkanlığı, başbakanlık şapkalarını bir kafa nasıl kaldırır. O kafa sallanırsa ne olacak. Mevcut sistemin aksayan yönleri yok mu? Tabi ki var. Bunları düzeltmek varken, neden kökten kesiyoruz ağacı. Bu anayasa çok ciddi tehlikeler içeriyor. Hepimiz faniyiz. Ben 66, Cumhurbaşkanımız 63 yaşında. Bizler bugün varız, yarın yokuz. 10 sene sonra ne olacak. 100 sene sonra ne olacak. Devlet parti devleti olur. Devlet parti ile özdeşleşirse millet parçalanır. Bu sistemin hiç bir freni yok. Freni patlamış bir kamyondan başka bir şey değil."