Bozkurt istişare için geldi

Bozkurt istişare için geldi
Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP Sarayönü İlçe Teşkilatını ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Bozkurt, 24 Haziran seçimleri öncesi ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek tekrar aday olup olmaması...

Cumhuriyet Halk Partisi Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP Sarayönü İlçe Teşkilatını ziyaret ederek istişarelerde bulundu. Bozkurt, 24 Haziran seçimleri öncesi ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek tekrar aday olup olmaması konusunda istişarelerde bulunduğunu anlattı.

Bozkurt'un ziyaretine, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, İyi Parti İlçe Başkanı Mehmet Karlı ve partililer eşlik etti. Ziyareti esnasında konuşan Milletvekili Hüsnü Bozkurt, yaptığı açıklamada, "Halkın AKP ve Erdoğan'dan çok yorulduğunu görüyoruz. Sürekli gerginlik, sürekli huzursuzluk ortamı var. 6-7 farklı kamuoyu araştırması gördüm AKP-MHP ittifakı en fazla yüzde 46'yı görüyor. Bunun karşısına bizimde bir o kadar oranla çıkmamız gerekiyor. Bu ittifak karşısında bizimde iyi parti ve saadet partisiyle ittifak etmemiz elzem. Bizler ayrı karelet edersek istediğimiz sonuca ulaşamayız. Biz CHP olarak yüzde 30'u, İyi Parti yüzde 20'yi gördü diyelim; bu iki oran birleşmediği sürece yüzde 46'dan küçüktür. İlk turda birleşerek başa baş bir sonuç çıkartırsak ikinci turda Erdoğan'ın kazanma ihtimali yok. Çünkü onlarda tekrar 7 Haziran havası oluşacak." dedi.

"Ülkeyi yönetemez duruma geldiler"

Bu seçimlerde herkesin sorumlu davranması gerektiğini vurgulayan Hüsnü Bozkurt, "24 Haziran bizler için Allah'ın bir lütfudur. 17 ay daha ülkeyi yönetemeyecek duruma geldikleri için seçime gidiyorlar. Ekonomi bitti, bir tane dostumuz kalmadı. Bunun yanında İyi Parti'yi sandık dışında bırakma hedefleri de var tabi. Fakat CHP bu oyunu 15 demokrasi kahramanı ile bozdu. Çünkü İyi Parti, AKP ve MHP'nin dibini oyuyor. Erdoğan, iktidarları döneminde en güçlü zamanı 2014 seçimleri oldu. Onda da karşısında Ekmelettin İhsanoğlu ve Selehattin Demirtaş vardı. Şimdi nerden alacak o kadar oyu." şeklinde konuştu.

"İttifakta SP'nin baraj sorunu kalmaz"

CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ittifakının, baraj sorununu ortadan kaldıracağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı korkuttuğunu ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu: "Aday geç kaldı diye bizi eleştiriyorlar. Biz nezaket içerisinde bir ittifakı kotarmak için uğraşıyoruz. Birlik olmamızı istemiyorlar. Çünkü biz birlik olduğumuzda kazanamayacaklarını biliyorlar. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ittifakını kurarsak MHP oyları olduğu gibi İyi Parti'ye kayacaktır. Böyle bir ittifakta Saadet Partisi de, AKP'de 5-6 puan alır. Çünkü Saadet Partisinin baraj problemi olduğundan dolayı AKP'ye kayan seçmenler oluyor. Böyle bir ittifak durumunda Saadet Partisi'nin baraj problemi de kalmadığından meclise milletvekilleri girecek. Bu seçimin kesinlikle ikinci tura kalacağını düşünüyorum. İlk turda parlamentoda gerekli sayıyı bulursak ikinci turda biz kazanırız."